chudzinki Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca Planuję zakupić dla córki taki rower https://www.giant-bicycles.com/us/stance-29-1-2022 Niech ktoś lepiej obeznany napisze jakie niespodzianki mogą w nim wyjść 🙂. Crest - jestem świadomy. Hamulce wystarczą. QR 141 - jestem (chyba) świadomy i będzie zmiana kół zgodnie z: Napęd wleci Deore/SLX zapewne 10-51. Jest tu coś z czym może być jeszcze problem? 🤔 Cytuj
olo850 Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca Na amerykańskich portalach dostawał w recenzjach cięgi za słabo działające zawieszenie tylne (konstrukcje, nie sam damper). Mało współczesna geometria. Nie jeździłem ale dla mnie wystarczające powody żeby szukać czegoś innego. Coś jest nie tak z tym Trance którego chyba kupiliście? Cytuj
chudzinki Napisano 5 Czerwca Autor Napisano 5 Czerwca @olo850, Liv Intrigue 1 ma młodsza, a teraz przyszedł czas na starszą 🙂. Liczy się kolor, waga no i cena... Starsza jeździ dużo łagodniej, więc oczekiwania nie są aż tak duże. Cytuj
NerfMe Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca (edytowane) Jak XS albo L będą ok to ja kupiłem dziewczynie ten model, zobaczymy za ile przyjdzie, wczoraj zamawiałem, jeszcze dostępny: https://www.mount7.com/liv-pique-2-2022.html Przy czym geometrycznie jest do łagodniejszych zastosowań, ma mniej skoku, ale to wszystko wiesz;) Kolor chyba podobny, waga nizsza. Edytowane 5 Czerwca przez NerfMe Cytuj
Galvatron Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca Przerzutka SX jest kiepska, przez co możesz mieć problem ze zmuszeniem jej do poprawnego działania. Rozsądne minimum to NX lub Deore. Cytuj
chudzinki Napisano 5 Czerwca Autor Napisano 5 Czerwca 23 minuty temu, NerfMe napisał: Kolor chyba podobny No coś Ty! To zupełnie inny kolor 🤣. Żeby nie skończyło się tak jak z Intrigue 1 - na początku mówiła, że odpada, a jak się wyprzedały to oznajmiła, że jednak mógłby być... Tak na marginesie to S z tego. 1 Cytuj
NerfMe Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca To niestety S nie ma, natomiast cena jest nie do przebicia. W CR chcą za ten model 8 tys. Cytuj
chudzinki Napisano 5 Czerwca Autor Napisano 5 Czerwca W PL to szaleją z cenami... @NerfMe, sprawdzam regularnie mount7, bunnyhop (tam jest Stance), bikeinn i jak sobie przypomnę to inne. 1 Cytuj
NerfMe Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca (edytowane) Tak swoją drogą, Ty zamawiałeś juz rower z Mont7? Ile czekałeś? Edytowane 5 Czerwca przez NerfMe Cytuj
chudzinki Napisano 5 Czerwca Autor Napisano 5 Czerwca Zamówiony 17.02 po południu, a 25.02 już był 🙂. 1 Cytuj
chudzinki Napisano 9 Czerwca Autor Napisano 9 Czerwca Temat nieaktualny. Po negocjacjach i przemyśleniach stanęło na: Myślę, że ten jej spokojnie wystarczy, a wagowo powinien wyjść lepiej. Także ten tego - teraz szukam kółek 😀. Cytuj
chudzinki Napisano 17 Czerwca Autor Napisano 17 Czerwca (edytowane) Gdyby kogoś to interesowało to Embolden 2 bez pedałów waży 14,2 kg. Myślę, że wyjdzie lepiej niż z Intrigue i na gotowo (czyli z pedałami, błotniczkami i dzwoneczkiem) spokojnie zmieszczę się w 13,5 kg 🙂. Edytowane 17 Czerwca przez chudzinki 1 Cytuj
NerfMe Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca Ciekawe jak to zawieszenie w tym przypadku pracuje. Ja niestety ciągle czekam na Pique, chyba nie zdążą przed Bożym Ciałem... Cytuj
chudzinki Napisano 17 Czerwca Autor Napisano 17 Czerwca (edytowane) Uuuu... To dziwne, bo ja też z Mount7 zamawiałem, 6.06 @NerfMe, multum ludzi jeździ na jednozawiasach (ja zresztą też) i sobie nie krzywdują, więc stwierdziłem, że i tu też spokojnie wystarczy. I tak to 100 razy lepiej niż sztywniak 🙂. Edytowane 17 Czerwca przez chudzinki Cytuj
NerfMe Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca Wiem, wiem, ciekaw po prostu jestem różnicy w ramach jednego producenta. Czyli mnie oszukali, bo ja zamawiałem 4.06 Dopiero w magazynie kuriera w Niemczech jest. Cytuj
chudzinki Napisano 17 Czerwca Autor Napisano 17 Czerwca Pewnie detalistów inaczej traktują 😀. Co do różnicy - trzeba by posadzić jedną osobę na jednym i drugim na tej samej trasie i byłoby wiadomo. Cytuj
chudzinki Napisano 20 Czerwca Autor Napisano 20 Czerwca W dniu 17.06.2025 o 12:32, chudzinki napisał: (czyli z pedałami, błotniczkami i dzwoneczkiem) spokojnie zmieszczę się w 13,5 kg 🙂. + uchwyt na bidon i 13,2 kg 👌. 1 Cytuj
NerfMe Napisano 20 Czerwca Napisano 20 Czerwca Ładnie zbiłeś wagę tego Emboldena. Pique dojdzie w poniedziałek, też jestem ciekaw wagi. Cytuj
chudzinki Napisano 20 Czerwca Autor Napisano 20 Czerwca @NerfMe, lekkie kółka, lekkie opony, a napęd praktycznie poszedł 1-1, ale mimo wszystko też jestem zaskoczony. Trochę się jeszcze waga zmieni, bo włożę droppera 125 mm KS, ale nie wiem w którą stronę 🙂. Nieźle Cię (Was) przetrzymali... 1 Cytuj
chudzinki Napisano 27 Czerwca Autor Napisano 27 Czerwca W dniu 20.06.2025 o 16:18, NerfMe napisał: Pique dojdzie w poniedziałek, też jestem ciekaw wagi. I jak? 🙂 Cytuj
NerfMe Napisano 27 Czerwca Napisano 27 Czerwca (edytowane) Ostatecznie dostarczyli w czwartek. Więc jak wrócę z wyjazdu to dam znać. Może w poniedziałek/wtorek się uda wstępnie złożyć Edytowane 27 Czerwca przez NerfMe 1 1 Cytuj
NerfMe Napisano 1 Lipca Napisano 1 Lipca (edytowane) Pique w rozmiarze XS, prosto z pudła po wstępnym złożeniu, jeszcze bez pedałów, waży równe 12 kg. Jak dla mnie waga zacna, jak na aluminiowego fulla, na giantowych kołach Edytowane 1 Lipca przez NerfMe 2 Cytuj
chudzinki Napisano 1 Lipca Autor Napisano 1 Lipca Wow! Nie spodziewałem się aż tak niskiej wartości 👌. Cytuj
chudzinki Napisano 1 Lipca Autor Napisano 1 Lipca @NerfMe, nie daje mi to spokoju... Nie machnąłeś się przypadkiem z tą wagą? Nieprawdopodobnie niska 🙃. Cytuj
marcin_ostrów Napisano 1 Lipca Napisano 1 Lipca Hmmmm... Giant pisze o 13.08 w rozmiarze M , jak roczników nie pomerdałem . https://www.liv-cycling.com/us/pique-29-2-2022 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi