pprzemo Napisano 8 Czerwca Napisano 8 Czerwca (edytowane) 3 godziny temu, namiaD napisał: Gdzie można kupić ten rower z dodatkową baterią za 1zł? Na stronie Centrum Rowerowe jest tylko opcja za 1000zł, czyli z rowerem wychodzi 8999zł. Centrum Rowerowe w Poznaniu.Przy rowerze taka ladna karteczka (czerwona) ze dodaja baterie gratis. https://www.mobile-technologie.de/sonstiges-zubehoer-und-ersatzteile-fuer-e-bike-fahrrad-/39394-fuer-raymon-airray-e100-akku-adapterplatten-set-4053846521938.html . https://www.ebay.pl/itm/156710465198 Cytat *** Oryginalny zestaw płyt adaptera akumulatora *** Pasuje wyłącznie do akumulatora Yamaha ML500 Tak to faktycznie adapter do tej bateri za 30 euro..Skoro forumowicze znalezli to z jakiegos powodu CR nie szukalo tego adaptera lub nie maja. Edytowane 8 Czerwca przez pprzemo nowe informacje Cytuj
Pat94 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca @Turysta05 przy klamce jest śruba dociskowa. Trzeba ją ustawić widać go na załączonej grafice. Cytuj
Pat94 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca Spowoduje że klamka nie będzie leciała do końca i będzie można zwiększyć ciśnienie cieczy w układzie. Cytuj
Turysta05 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca Ta śruba reguluje wysokość klamki, pomocna gdy ktoś ma małe dłonie. Ja nie mam tego problemu😉. @Pat94 u ciebie klamka zapadała się tak głęboko?? Podniosłeś ją? Cytuj
Pat94 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca @Turysta05 Po wyjęciu z pudełka klamka dotykała prawie gripa. Było tam z 0,5cm odstępu. Zapadała się znacznie bardziej niż lewa i miała martwą strefę. Po wyregulowaniu działa lepiej. Cytuj
Turysta05 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca Faktycznie kiepsko poskładali ten rower. Przyjrzyj mu się dobrze, czy śruby dokręcone, tarcze nie ocierają, hamulce zapowietrzone (miękkie). Ten w sklepie był dobrze ustawiony, jednak słabo hamował (moje porównanie), chyba z powodu klocków. Hamował gdy naprawdę zdrowo naciskałem, u siebie tego nie mam. Zjazd z jakiejś góry może zmęczyć☹️😲, albo dotrze hamulce😄👍. Cytuj
ryhit Napisano Poniedziałek o 18:10 Napisano Poniedziałek o 18:10 Witam, i jak Panowie, jak ten rower? Daje rade w lesie przy tym momencie ? Jak wrażenia z użytkowania, i skąd kupowaliście ? 1 Cytuj
Marek2243 Napisano Wtorek o 21:22 Autor Napisano Wtorek o 21:22 (edytowane) Hej Zakupiłem GASGAS TRA 5 + dodatkowa bateria 06.06.2025 z opcją odbioru w punkcie. I Tak rower przyszedł już 10.06.2025 11.06 coś mnie tknęło i zadzwoniłem do serwisu czy jest już rower, okazało się że tak, przyszedł dzień wcześniej ale został uszkodzony w transporcie, co serwis zgłosił tego samego dnia na infolinie "centrum rowerowe" + posłał emaila. dodatkowo serwis stwierdził że rowery są bardzo słabo zabezpieczone do transportu, i może coś w tym jest bo kolega @Pat94 miał też uszkodzoną przesyłkę. Mój plus taki że miałem odbiór w punkcie - serwisie i całą sprawę ogarną serwis + ja wykonałem telefon na infolinie "centrum rowerowe" że rysa jest nieakceptowalna i proszę o podmianę na nową sztukę. I tutaj plus dla "centrum rowerowe" ponieważ od razu wysłali nowy egzemplarz a przy dostawie tego nowego kurier zabrał ten zarysowany. Tak że rower z serwisu odebrałem w sobotę 14.06.25 Na dzień dzisiejszy zrobione 44km koło komina. Rower prezentuje się dobrze i takie moje spostrzeżenia na szybko: amortyzator przód - co prawda jest to sprężyna/olej - ale jest solidny. amortyzator tył - jak dla mnie ok. Hamulce - trzeba je dotrzeć bo widzę że z km na km lepiej działają. Bateria - myślę że starczy na co najmniej 100km - a u mnie teren mocno górzysty ( okolice Żywca). Ogólnie wszystko działa bardzo przyjemnie - wg. mnie kultura pracy silnika jest na dobrym poziomie ( mam do porównania tylko bafanga M 410) tutaj uważam że yamaha trochę działa bardziej płynnie. Moc silnika, 60Nm nie jest to dużo ale na razie daje radę, przez weekend pojadę w góry i wtedy napiszę coś więcej. Chociaż wiadomo 80Nm było by lepsze Bafang miał 80Nm i było czuć tą większą moc. Ale wg mnie 60Nm jak na razie jest ok. ( zobaczymy jak w górach). Poniżej trochę zdjęć: Jutro wrzucę więcej. https://drive.google.com/drive/folders/1MX8NaTaXpcLC7KKdNTFKmb33orlKA_5W?usp=sharing a i jeszcze 1 sprawa, baterie - nie wiem jak w rowerze bo wkładał ją serwis. Ale ta dodatkowa była rozładowana do zera. nie wiem czy tak ma być, bo kolega @Pat94 tez tak miał. Już ją naładowałem i będę testował przyda się ten adapter z tej niemieckiej strony. Jak ktoś go zamówi niech da znać czy na pewno pasuje( na razie przekrecanie tego ustrojstwa z jednej baterii do drugiej pozostaje). Jeszcze takie pytanie techniczne jak wrzucić zdjęcie z googla żeby było od razu widoczne w poście ?? orientuje się ktoś?? Edytowane Wtorek o 21:24 przez Marek2243 Cytuj
2marekm Napisano Środa o 06:38 Napisano Środa o 06:38 Zdjęcia z Googla trzeba ściągnąć, a następnie umieścić w poście. Przynajmniej ja tak robię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi