Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
3 godziny temu, namiaD napisał:

Gdzie można kupić ten rower z dodatkową baterią za 1zł? Na stronie Centrum Rowerowe jest tylko opcja za 1000zł, czyli z rowerem wychodzi 8999zł. 

Centrum Rowerowe w Poznaniu.Przy rowerze taka ladna karteczka (czerwona) ze dodaja baterie gratis.

https://www.mobile-technologie.de/sonstiges-zubehoer-und-ersatzteile-fuer-e-bike-fahrrad-/39394-fuer-raymon-airray-e100-akku-adapterplatten-set-4053846521938.html

.

https://www.ebay.pl/itm/156710465198

Cytat

*** Oryginalny zestaw płyt adaptera akumulatora ***

Pasuje wyłącznie do akumulatora Yamaha ML500

Tak to faktycznie adapter do tej bateri za 30 euro..Skoro forumowicze znalezli to z jakiegos powodu CR nie szukalo tego adaptera lub nie maja.

Edytowane przez pprzemo
nowe informacje
Napisano

Spowoduje że klamka nie będzie leciała do końca i będzie można zwiększyć ciśnienie cieczy w układzie.

Napisano

@Turysta05 Po wyjęciu z pudełka klamka dotykała prawie gripa. Było tam z 0,5cm odstępu. Zapadała się znacznie bardziej niż lewa i miała martwą strefę. Po wyregulowaniu działa lepiej. 

Napisano

Faktycznie kiepsko poskładali ten rower. Przyjrzyj mu się dobrze, czy śruby dokręcone, tarcze nie ocierają, hamulce zapowietrzone (miękkie). Ten w sklepie był dobrze ustawiony, jednak słabo hamował (moje porównanie), chyba z powodu klocków. Hamował gdy naprawdę zdrowo naciskałem, u siebie tego nie mam. Zjazd z jakiejś góry może zmęczyć☹️😲, albo dotrze hamulce😄👍.

Napisano (edytowane)

Hej

Zakupiłem GASGAS TRA 5 + dodatkowa bateria 06.06.2025 z opcją  odbioru w punkcie.

I Tak rower przyszedł już 10.06.2025

11.06 coś mnie tknęło i zadzwoniłem do serwisu czy jest już rower, okazało się że tak, przyszedł dzień wcześniej ale został uszkodzony w transporcie, co serwis zgłosił tego samego dnia na infolinie "centrum rowerowe" + posłał emaila. 

image.thumb.jpeg.2a10d80205a67e61cf923bda69bff7f3.jpeg

dodatkowo serwis stwierdził że rowery są bardzo słabo zabezpieczone do transportu, i może coś w tym jest bo kolega    @Pat94 miał też uszkodzoną przesyłkę. Mój plus taki że miałem odbiór w punkcie - serwisie i całą sprawę ogarną serwis + ja wykonałem telefon na infolinie "centrum rowerowe"  że rysa jest nieakceptowalna i proszę o podmianę na nową sztukę. I tutaj plus dla "centrum rowerowe"  ponieważ od razu wysłali nowy egzemplarz a przy dostawie tego nowego kurier zabrał ten zarysowany.

Tak że rower z serwisu odebrałem w sobotę 14.06.25

Na dzień dzisiejszy zrobione 44km koło komina. Rower prezentuje się dobrze i takie moje spostrzeżenia na szybko:

• amortyzator przód - co prawda jest to sprężyna/olej - ale jest solidny. 
  • amortyzator tył - jak dla mnie ok.
  • Hamulce - trzeba je dotrzeć bo widzę że z km na km lepiej działają.
  • Bateria - myślę że starczy na co najmniej 100km - a u mnie teren mocno górzysty ( okolice Żywca).
  • Ogólnie wszystko działa bardzo przyjemnie - wg. mnie kultura pracy silnika jest na dobrym poziomie ( mam do porównania tylko bafanga M 410) tutaj uważam że yamaha trochę działa bardziej płynnie.
  • Moc silnika, 60Nm nie jest to dużo ale na razie daje radę, przez weekend pojadę w góry i wtedy napiszę coś więcej. Chociaż wiadomo 80Nm było by lepsze :) Bafang miał 80Nm i było czuć tą większą moc. Ale wg mnie 60Nm jak na razie jest ok. ( zobaczymy jak w górach).

Poniżej trochę zdjęć:

Jutro wrzucę więcej.

https://drive.google.com/drive/folders/1MX8NaTaXpcLC7KKdNTFKmb33orlKA_5W?usp=sharing

a i jeszcze 1 sprawa, baterie - nie wiem jak w rowerze bo wkładał ją serwis. Ale ta dodatkowa była rozładowana do zera.

nie wiem czy tak ma być, bo kolega   @Pat94 tez tak miał.  Już ją naładowałem i będę testował :) przyda się ten adapter z tej niemieckiej strony. Jak ktoś go zamówi niech da znać czy na pewno pasuje( na razie przekrecanie tego ustrojstwa z jednej baterii do drugiej pozostaje).

Jeszcze takie pytanie techniczne

jak wrzucić zdjęcie z googla żeby było od razu widoczne w poście ??

orientuje się ktoś??

Edytowane przez Marek2243