promyxpl Napisano 29 Maja Napisano 29 Maja Cześć! Szukam roweru używanego do jazdy rekreacyjnej – głównie asfalt, ścieżki rowerowe, nierzadko lasy i drogi w gorszym stanie. Zależy mi na crossie lub trekkingu – czymś lekkim, komfortowym i uniwersalnym. Budżet: do 600 zł Wzrost: 174 cm Waga: 100 kg Wydaje mi się że takie preferencje pode mnie, jeśli się mylę proszę poprawcie mnie: Koła 28 cali Rama 17–19 cali (najlepiej 19") Hamulce tarczowe mile widziane, ale niekonieczne Osprzęt najlepiej Shimano Acera/Altus lub lepszy Rama aluminiowa Możliwość zamontowania błotników i bagażnika na przyszłość Będę wdzięczny za konkretne modele, których warto szukać – zależy mi na czymś, co dobrze posłuży na kilka sezonów i będzie opłacalne w tym budżecie. Myślałem o Kross Evado 2.0 / 3.0 lub ROMET ORKAN 3M Dzięki z góry! Cytuj
StrayRider Napisano 29 Maja Napisano 29 Maja Proponuje przejrzeć lokalne ogłoszenia - nie raz można znaleźć rower w dobrym stanie, który komuś "zawadza" w garażu/piwnicy - i zobaczyć na żywo. (ewentualnie przy podaniu konkretnych ogłoszeń, ktoś na pewno oceń/wstępnie wyselekcjonuje). Trudno podać konkretny model w takich przypadkach "bierze się" to co jest w "najlepszym stanie", w danej kategorii/grupie osprzętu tego co szukamy. Bo kupić np. konkretny model, ale "dojechany" to po zakupie trzeba się liczyć, że trzeba będzie prawdopodobnie coś do wymiany w niedługim czasie. Cytuj
promyxpl Napisano 29 Maja Autor Napisano 29 Maja (edytowane) Co myślicie? https://www.olx.pl/d/oferta/rower-dynamics-cross-gravity-CID767-ID14RZUS.html?isPreviewActive=0&reason=ip|cool_rec_platform| "Rower górski Dynamics cross Gravity Napęd 3x9 Hamulce tarczowe hydrauliczne Tektro Przerzutka Shimano Deore Widelec SrSuntour NEX Koła 28" Rozmiar ramy 48 (M) / 19’" Edytowane 29 Maja przez promyxpl Cytuj
smw44199 Napisano 29 Maja Napisano 29 Maja W tych pieniądzach, to jeżeli jeździ skręca i hamuje, to jest ok👍 Cytuj
kombiii Napisano Wtorek o 16:59 Napisano Wtorek o 16:59 A nie lepiej jest sobie dozbierać hajsu i kupić coś lepszego? Kiedyś miałem rower za 400 złotych i mało brakowało a byłbym się całkiem zniechęcił do jazdy. Takie budżetowe rowery to jest dramat. Cytuj
promyxpl Napisano Wtorek o 20:07 Autor Napisano Wtorek o 20:07 Udało mi się kupić Monteria Crosser 3.0 za 800zl. Myślicie że udany zakup cena/jakosc? Cytuj
kombiii Napisano Środa o 15:24 Napisano Środa o 15:24 Wolnobieg, amor ze sprężyną, ciężka rama, ale w tej cenie spoko. Cytuj
StrayRider Napisano Czwartek o 17:29 Napisano Czwartek o 17:29 Cytat Udało mi się kupić Monteria Crosser 3.0 za 800zl. Myślicie że udany zakup cena/jakosc? Jeździć, obserwować ... wyrobić własną opinie Cytat Wolnobieg, amor ze sprężyną, ciężka rama, ale w tej cenie spoko. Według specyfikacji ten rower ma(chyba) kasetę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi