Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Szukam butów pod bloki SPD w charakterystyce bardziej turystycznej. Generalnie mam bardzo wymagającą stopę: szeroka i większość butów jest luźna na zapiętkach, więc czeka mnie wiele przymiarek zanim się coś dobierze. Poszukuję rekomendacji sklepów gdzie mają duży wybór butów do przymierzenia na miejscu. Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Napisano
Cytat

Pewnie Centrum Rowerowe - stacjonarny sklep jest w stolicy. 

Dzieki Eathan. Byłem, wybór bardzo mały a doczekać się na kogoś, kto sprawdzi dostępność rozmiarów i przyniesie buty do przymierzenia graniczy z cudem - wada dużej popularności miejsca.

• Smutny 1
Napisano

@konradwat sam od kilku dni szukałem butów. 3 dni, wiele sklepów. Zamówiłem przez net. Wnioski są takie:

• ograniczony wybór, 
  • mało kolorów i problem z rozmiarami, 
  • obsługa z trybem wyongo. 

Jedynym plus to poprzymierzałem wersje, które mi nie pasowały kolorystycznie, upewniłem się jakie chce. Był moment, że byłem skłonny zapłacić 300 zł więcej niż w esklepie, wybrać model 2 x droższy niż wstępnie zakładałem i kupić inny kolor, ale sprzedawca nie miał pojęcia o tym co sprzedaje, nie był zainteresowany sprzedażą. Bardziej zachwalał buty za blisko 2 000 a nie te za 1600 :D 

Napisano

Zagłębie rowerowe na okeciu to jedyna droga, Centrum+Decathlon, w innych sklepach jest po 5 modeli na krzyż (i to jest już duży wybór). 

Zostaje kupowanie i zwracanie, dobrze wybrać lepszy sklep żeby nie marudzili przy zwrotach.

Żona przyjęła inna taktykę, rozmiarówka jest właściwie identyczna w obrębie jednej marki, krój dość podobny albo wręcz identyczny. Przymierzała buty, przypasowało Northvawe, ustaliła rozmiar, kupiła inny model na tej podstawie i weszło. 

• +1 pomógł 2
Napisano

@ernorator U mnie nie zadziała. Nawet w przypadku zwykłych butów u mnie praktycznie wszystkie są luźne na zapiętkach, więc nie o rozmiar się rozchodzi. Northwave mi się osobiście najbardziej podoba, ale przymierzyłem chyba wszystkie modele i nic nie siadło. Jeszcze poluję aby gdzieś mieli na miejscu Shimano SH-EX700 ale dzwonię i dzwonię i nie mogę znaleźć.

Napisano

@konradwat Northwave w mnie też ma problem z trzymaniem pięty. Jeździłem w Rebelach i były super, ale ta pięta. Jak wsiadłem w Shimano to pięta się trzyma jak złoto. Teraz awaryjnie wróciłem do Rebeli (pękły mi Shimano) i po 1 jeździe doszedłem do wniosku, że zamawiam nowe Shimano. Nie mam cierpliwości. Co ciekawe nawet nie pomaga ten materiał, który dają do zapiętka (w jedną stronę ma blokować podnoszenia pięty). 

Mierząc sporo innych butów natykałem się na inny problem. Rozmiar dobrany OK i buty albo były wąskie w miejscu, gdzie zaczynają się palce albo gniotły mnie w duży palec. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Jeśli Decathlon w Warszawie to raczej ten na Targówku, on wydaje się trochę bardziej nastawiony na sprzęt rowerowy. To nadal znaczy że będą mieli 2-3 modele zamiast 1-2 ale jest też niedaleko Ski Team (w którym nie byłem) więc możę tam też coś znajdziesz.

• +1 pomógł 1