MikeStorm Napisano wczoraj o 06:31 Napisano wczoraj o 06:31 Poszukuję letnich rękawiczek które będą dobrze pochłaniały wstrząsy. Mam zwykłe letnie z małą ilością żelu i słabo amortyzują. Mam też zimowe grube motocyklowe i te są świetne ale powyżej 15 stopni się nie nadają. Cytuj
Rafał87 Napisano wczoraj o 08:27 Napisano wczoraj o 08:27 Chiba, duży wybór modeli, znajdziesz takie z żelowymi wstawkami. 1 Cytuj
lewocz Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Chiba Gel Premium są wporzo Jest też model Gel Comfort...tańsze i też w porządku, trochę mniej żelu jak ktoś woli Niedawno kupiłem Giyo żelowe i jakościowo porządne, sporo żelu. Używałem też Ziener jakiś model coś koło 80 zł kosztował...też nie narzekałem. Zależy co kto lubi...duża ilość żelu wbrew pozorom nie każdemu pasuje bo może powodować dyskomfort. Warto dodać że powszechnie się przyjęło jakoby rękawiczki miały służyć amortyzacji wstrząsów i eliminować drętwienie rąk kiedy to tak naprawdę mają one na to minimalny wpływ. 1 Cytuj
MikeStorm Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu Dzięki za rady. Moim zdaniem rękawiczki mają kolosalny wpływ na drętwienie rąk. W zimowych nie ma z tym problemu, bo są motocyklowe i naprawdę mają grubą warstwę amortyzacji. Cytuj
chopmaz Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Ja mam Chiba Bioxcell Air, są ok, ale przez pierwsze jazdy mocno wzynały mi się między palce. Czytałe gdzieś podobne opinie. Teraz, po x jazdach, są już wygodniejsze. 1 Cytuj
lewocz Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Weź pod uwagę, że zimą średni czas jazdy jest dużo krótszy, a i trudno porównać rękawice motocyklowe do rowerowych. Nie jest moim celem nikogo przekonywać do tego co ja myślę ale jeśli faktycznie ktoś ma problem z drętwieniem dłoni to wszelkie poradniki i specjaliści zalecają w pierwszej kolejności zwrócenie uwagę na geometrię ramy i zajmowaną pozycję na rowerze. Zmiana pozycji może zdziałać cuda, a zmiana rękawiczek..no może coś da ale nie takie same cuda bym nie liczył 2 Cytuj
Rybus85 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Drętwienie rąk to rower i jego ustawinie a nie rękawiczki. Ja na MTB po dłuższych jazdach to miałem straszne mrówki w rękach,ale szczerze to nie bawiłem się w jakieś ustawianie. Skręcony,siodełko pod wzrost i jeździłem. Jak kupiłem Gravela to pierwsze co to dłuższa lektura i poradniki Latam po 3h i ani drętwienia,bólu pleców itd. 1 Cytuj
MikeStorm Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Zimą jeżdżę tyle samo nawet dłużej bo rower jest na dojazdy do pracy 13km w jedną stronę. Może nie do końca chodzi mi nawet o drętwienie bardziej o ból na wybojach jak zbyt szybko jadę i amorek nie nadąży, na prostej w miarę równej drodze jest ok. Cytuj
Rafał87 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Dodam jeszcze że Chiba ma skopaną podaną rozmiarówkę. Kupowałem z miesiąc temu, M-ka podany obwód dłoni 20-22cm, L-ka 22-24. Mój obwód wychodził ok 21,5-22. No i M-ki kupiłem i ciasne uwierające strasznie, nie dało się tego nosić, ewidentnie za małe. L-ki siadły idealnie ale gdybym miał te 23cm obwodu to już by były przyciasne. Tabele z rozmiarami brałem z oficjalnej niemieckiej strony chiba.de Cytuj
MikeStorm Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu Ja zawsze biorę L rękawiczki i tu też takie zamówiłem. Obwód mam 21 nawet nie patrzyłem w ich tabelę rozmiarową. Cytuj
Turysta05 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu . 13 godzin temu, MikeStorm napisał: Poszukuję letnich rękawiczek które będą dobrze pochłaniały wstrząsy. Mam zwykłe letnie z małą ilością żelu i słabo amortyzują..... A może rozwiązanie z drugiej strony? Zamiast rękawiczek, miękkie i elastyczne uchwyty? Ja osobiście mam awersję do rękawiczek latem, a fabryczne "sportowe gripy" wręcz cięły skórę dłoni, musiałem je wymienić, spróbowałem te, i to był strzał w 10-tkę😉: Nawet w chłodne dni mogę jeździć bez rękawiczek, bo ta pianka ma świetne właściwości izolacyjne, sprawia odczucie, że grzeje. Jednak na poważny dyskomfort podczas jazdy, bóle nadgarstków, karku..., itd. pomaga jedynie dobre ustawienie roweru, np. gięta kierownica, regulowany mostek..., i dobry amortyzator oczywiście👍😃. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi