Kosmak Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia (edytowane) Cześć, do tej pory jeździłem na treku x-caliber 5 (mtb) od co najmniej 10 lat z napędem 3x9. Głównie wybieram naturę czli las, ścieżki ale do tych miejsc tych miejsc trzeba dojechać najczęściej asfaltem. Najczęściej jeżdżę z rodziną, zadziej sam. Zazwyczaj są to trasy w okolicy 20km głównie gdy jest dobra pogoda. Jeździłem głównie na przełożeniu 2x3 i 2x4. Chciałbym kupić rower tym razem bardziej rozważnie a nie jak poprzednio wejść do sklepu i wyjść z rowerem. Nie chce mtb, chce lżejszy rower ale dalej chce mieć amortyzację z przodu by mi ręce nie latały jeżdżąc po lesie. Lubię nieco agresywna pozycje. Ważę 75kg. Myślałem nad dwoma modelami Giant roam 1 i 2. Skłaniam się ku wersji z jednym blatem bo cenie prostotę a nie rozwijam ogromnych prędkości.Mam również problem z dobraniem rozmiaru. Obecny rower wydaje mi się nieco za duży gdyż jestem mocno na nim rozciągnięty. Mój wzrost to 179cm. Jak podejść do tematu by nie żałować? Edytowane 19 Kwietnia przez Kosmak Cytuj
afly Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia mając na względzie przełożenia na jakich wcześniej jeździłeś, wybór Giant ROAM może nie być trafiony - zębatka w korbie 42T. Weź pod rozważania Polygon x RWR Heist X7, rozmiar L. https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-polygon-x-rwr-heist-x7 Cytuj
Mihau_ Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia 1 godzinę temu, Kosmak napisał: Myślałem nad dwoma modelami Giant roam 1 i 2. Skłaniam się ku wersji z jednym blatem bo cenie prostotę a nie rozwijam ogromnych prędkości. Układ napędu nie determinuje zakresu przełożeń a to ten ma decydujący wpływ na osiągane prędkości. Secundo różnica miedzy 1 a 2 to przede wszystkim powietrzny widelec w 1. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi