metmusic Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia (edytowane) Pojawił mi się luz w piaście tylnego koła, w zasadzie zaczęła ruszać się cała ta czarna obudowa plastikowa z piastą i hamulcem. Zdjąłem koło, zdemontowałem tarczę hamulcową, spinę/blokadę lożyska i na tym utknąłem. Ściągnięcie blokady koła z osi (tej z łożyskiem) wygląda jakby wymagało ściągacza bo nie drgnie podważając. Obudowa niby składa się z dwóch części ale nie chcę czegoś połamać bo obie jej części mocno się ze sobą trzymają. Czy ktoś wie jak to rozebrać? Edytowane 17 Kwietnia przez metmusic Cytuj
Lextalionis Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia Wygląda jak by cały ELEMENT był wymienialny więc powinno dać się to jakoś zdjąć. Spróbuj poszukać więcej schematów na stronie Thule - może trzeba mocniej przyczepkę rozkręcić. Jak coś to każdy (nawet najmniejszy) element do tych przyczepek możesz zamówić w jakimkolwiek sklepie sprzedającym ich produkty jeżeli masz kod części tylko czasami trzeba poczekać na dostawę dłużej. Cytuj
metmusic Napisano 17 Kwietnia Autor Napisano 17 Kwietnia Schematy już przestudiowałem i w przeszłości już zamawiałem różne drobiazgi jednak w wypadku przyczepki Sport nie jest tak kolorowo - piasta, z mocowaniem hamulca jest w całości w sprzedaży wiec ze schematu nic nie można wywnioskować. Cytuj
slaw123 Napisano 24 Kwietnia Napisano 24 Kwietnia Witam udało sie rozwiązać problem zkolem. Mam w swojej przyczepce podobny problem Cytuj
metmusic Napisano 25 Kwietnia Autor Napisano 25 Kwietnia Niestety nie rozwiązałem problemu. Ale prawdopodobnie odpuszczam rozkładanie tego. Nie chce mieć później problemu ze złożeniem. Podłoże jakąś cienką blaszkę pod całość / miejscowo i może w ten sposób skasuje niepożądany luz. Cytuj
spidelli Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia A czy to nie jest podobna historia? Spróbuj zadać pytanie w komentarzu, film jest sprzed roku więc jest szansa na odzew. 1 Cytuj
metmusic Napisano 27 Kwietnia Autor Napisano 27 Kwietnia Dzieki wielkie za ten film. Problem z mojego wpisu (tego wątku) dotyczy luzu na piaście ale problem z tego filmu, czyli w samym kole, też mam i możliwe że dzięki temu przynajmniej ten zlikwiduje. Wręcz ten w kole jest istotniejszy bo luz w piaście mam nieduży ale chrobotanie w kole większe. Nawet wymieniałem łożyska ale okazało się że to nie to. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi