Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Kupiłem wczoraj nowy rower Trek FX3 gen 4...Dziś zrobiłem pierwsza jazdę i od razu zauważyłem że kierownica samoistnie skręca w lewo .Podczas jazdy jest to nie wyczuwalne,ale podczas prowadzenia już tak,na dodatek jak podniosę rower za ramę to kierownica od razu skręca,tak jak by była cięższa.

Dodaje film

• Haha 1
Napisano

Pewnie trafił się egzemplarz powypadkowy albo, co gorsze, popowodziowy...  W końcu z USA rzadko sprowadza się pojazdy bezwypadkowe.

😉

• Haha 1
Napisano

Myślałem że to pożądane forum ale widzę że nie,no nic chciałem się dowiedzieć co może być przyczyną,czy to normalne ,zanim pójdę z reklamacja do sklepu.Nibt taka pierdoła a przeszkadza,bo nawet o ścianę nieda się roweru oprzeć bo zaraz leci na bok

Napisano

Nie, to jest po prostu jeden z rowerów przeznaczonych do jazdy wokół komina. Fabrycznie skonfigurowany do jazdy w kółko. 😆

25 minut temu, Mihau_ napisał:

Pewnie jeden z pancerzy jest za mocno napięty/za krótki 

Po stronie w którą kierownica skręca. Lub odwrotnie - po stronie przeciwnej któryś jest za długi i sprężynuje.
Sprawy nie ułatwia prowadzenie przewodów przez stery. W obydwu rowerach z takim prowadzeniem kabli mam podobny efekt, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby traktować to jako wadę podlegającą reklamacji. Ten typ tak ma, można kombinować z długością przewodów i próbować to zniwelować, ale nie zawsze skutecznie.

10 godzin temu, bloodygt napisał:

na dodatek jak podniosę rower za ramę to kierownica od razu skręca,tak jak by była cięższa.

Pokaż mi rower, w którym się tak nie dzieje. :)