bloodygt Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Witam Kupiłem wczoraj nowy rower Trek FX3 gen 4...Dziś zrobiłem pierwsza jazdę i od razu zauważyłem że kierownica samoistnie skręca w lewo .Podczas jazdy jest to nie wyczuwalne,ale podczas prowadzenia już tak,na dodatek jak podniosę rower za ramę to kierownica od razu skręca,tak jak by była cięższa. Dodaje film 1 Cytuj
TheJW Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia (edytowane) I co, rozumiem, że przeszkadza ci to gdy wyprowadzasz rower na spacer na smyczy? Edytowane 11 Kwietnia przez TheJW 1 Cytuj
KNKS Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Pewnie trafił się egzemplarz powypadkowy albo, co gorsze, popowodziowy... W końcu z USA rzadko sprowadza się pojazdy bezwypadkowe. 😉 1 Cytuj
bloodygt Napisano 11 Kwietnia Autor Napisano 11 Kwietnia Myślałem że to pożądane forum ale widzę że nie,no nic chciałem się dowiedzieć co może być przyczyną,czy to normalne ,zanim pójdę z reklamacja do sklepu.Nibt taka pierdoła a przeszkadza,bo nawet o ścianę nieda się roweru oprzeć bo zaraz leci na bok Cytuj
Mihau_ Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Pewnie jeden z pancerzy jest za mocno napięty/za krótki 1 Cytuj
TheJW Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Nie, to jest po prostu jeden z rowerów przeznaczonych do jazdy wokół komina. Fabrycznie skonfigurowany do jazdy w kółko. 😆 25 minut temu, Mihau_ napisał: Pewnie jeden z pancerzy jest za mocno napięty/za krótki Po stronie w którą kierownica skręca. Lub odwrotnie - po stronie przeciwnej któryś jest za długi i sprężynuje. Sprawy nie ułatwia prowadzenie przewodów przez stery. W obydwu rowerach z takim prowadzeniem kabli mam podobny efekt, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby traktować to jako wadę podlegającą reklamacji. Ten typ tak ma, można kombinować z długością przewodów i próbować to zniwelować, ale nie zawsze skutecznie. 10 godzin temu, bloodygt napisał: na dodatek jak podniosę rower za ramę to kierownica od razu skręca,tak jak by była cięższa. Pokaż mi rower, w którym się tak nie dzieje. Cytuj
KNKS Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Tak jak napisał @Mihau_, któryś z pancerzy "ciągnie". Nie ma czym się przejmować. Pierwszy lepszy serwisant naprawi tą przypadłość w 2 minuty. Cytuj
smw44199 Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Skręca w lewo. Hmmm, to nie jest czasem rower do treningu żużlowego? Sprzedawca nic o tym nie wspominał? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi