andrzejken Napisano 2 Kwietnia Napisano 2 Kwietnia Do tej pory używałem linek firmy firmy IXS -których parę lat temu paręnaście sztuk kupiłem- o grubości 1,2 /nierdzewna, wstępnie naciągnięta, szlifowana/, ale od jakiegoś czasu nie mogę tego modelu linki znaleźć .A linki są super gładziutkie i wytrzymałe -ostatnie dwie będę zakładał . Może ktoś wie gdzie mogę to kupić , albo jakiś solidny zamiennik ,lepiej o takich samych parametrach . Cytuj
szajbna Napisano 2 Kwietnia Napisano 2 Kwietnia https://sklep.baribalbike.pl/produkty/linka-przerzutki-ixs-elite-glide?sku=X-IW100SF Cytuj
andrzejken Napisano 2 Kwietnia Autor Napisano 2 Kwietnia Teflon odpada,, ciekawe jak do niego wypadają pokrycia shimano. Cytuj
szajbna Napisano 3 Kwietnia Napisano 3 Kwietnia Z ciekawości zapytam co Ci ten teflon przeszkadza ? bo używam od x lat Cytuj
andrzejken Napisano 4 Kwietnia Autor Napisano 4 Kwietnia Z czasem zaczyna się łuszczyć, z nierdzewką szlifowaną i wstępnie rozciągniętą+ parę kropel silikonu, nie miałem problemów. Takie moje odczucia/doświadczenia. Cytuj
DyktaTusek Napisano 22 Kwietnia Napisano 22 Kwietnia (edytowane) Podepnę się pod temat linkowy. Linki można kupić z opakowań zbiorczych, ale sprzedający piszą jakieś głupoty typu linka 'nirdzewna galwanizowana', po co galwanizować nierdzewki nie wiem, ale niestety nie umieją odpowiedzieć na pytanie czy linka jest szlifowana czy nie, choć to można akurat organoleptycznie sprawdzić. Umie ktoś może podać jaki jest kod Shimano dla takich nierdzewnych/szlifowanych bez tych pwłok? Na pojedyńczym opakowaniu jak pamiętam mają ten znaczek jak poniżej. Czy ten kod będzie właściwy Y60098630 ? Ewentualnie co warte są te "Optislick"? Miałem z pudełkową manetką XTR jakąś takąś linkę powlekaną na brązowo czy tam na czarno, ale to chyba była jakaś "wyzsza" linka z powłoką polimerową czy coś takiego. Niestety to faktycznie się kruszyło/łuszczyło, zapychało panerz i efekt szybko był odwrotny do założonego. Dzięki Edytowane 22 Kwietnia przez DyktaTusek Cytuj
pecio Napisano 22 Kwietnia Napisano 22 Kwietnia Te linki Shimano polimer z brązową powłoką (XTR) lubią się strzępić. Natomiast te z zieloną (XT) Optislicki są idealne i też je bardzo polecam . 1 Cytuj
sky87 Napisano 23 Kwietnia Napisano 23 Kwietnia Kolega chciał założyć sobie mykmyka, kupiłem manetkę shimano zieloną linką optislick i coś było nie halo. Po wielu kombinacjach zmieniłem linkę na najzwyklejszą sus i od tego momentu działa idealnie. Nie wiem czy to przypadek, ale zraziłem się i z każdej manetki która ma tą linkę, wywalam ją żeby nie było problemów ze zmianą biegów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi