Mastodont Napisano 4 Grudnia 2024 Napisano 4 Grudnia 2024 Cześć. Które lepsze, tj. Tegoroczne Magury MT Thirty czy Shimano XT z 2014? Kupiłem nowy rower i nie wiem czy przekładać ze starego. Cytuj
KSikorski Napisano 4 Grudnia 2024 Napisano 4 Grudnia 2024 Lepsze nowe z gwarancją niż 10 letnie z stwardniałymi uszczelkami. Cytuj
Mastodont Napisano 4 Grudnia 2024 Autor Napisano 4 Grudnia 2024 Załóżmy że wymienię uszczelki. Które wtedy ? Tylko nie piszcie shigura 😉 Nie mówię że to zły pomysł, ale muszę mieć dwa komplety hamulców. Cytuj
KSikorski Napisano 4 Grudnia 2024 Napisano 4 Grudnia 2024 Nie ma w normalnym handlu uszczelek do shimano. Tylko wynalazki z aliexpress. Wklejam link do jedynego znanego mi testu hamulców, gdzie wynikiem są porównywalne liczby, a nie subiektywne uczucia. https://enduro-mtb.com/en/best-mtb-disc-brake-can-buy/ Cytuj
Mastodont Napisano 4 Grudnia 2024 Autor Napisano 4 Grudnia 2024 2 godziny temu, Mastodont napisał: Załóżmy że wymienię uszczelki. Które wtedy ? Tylko nie piszcie shigura 😉 Nie mówię że to zły pomysł, ale muszę mieć dwa komplety hamulców. Ok, a jakie klamki do w miejsce tych platikowych polecisz? Cytuj
KSikorski Napisano 4 Grudnia 2024 Napisano 4 Grudnia 2024 Do matury można dokupić klamki aluminiowe, producent oferuje jako część zamienną. Proponuję zacząć jeździć, a modyfikować gdy zajdzie taka realna potrzeba. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi