Skocz do zawartości

[Sztyca] Kalloy Uno - nie można wypoziomować siodełka

Kasia1976

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłam sztycę Kalloy Uno SP-602 (30,4 mm rura, 350 mm dł.) i problem jest taki, że po założeniu i pochyleniu jarzma w dół na najniższy ząbek, siodełko nie schodzi do poziomu, wystaje dosyć mocno do góry z przodu :( Sztyca, zgodnie z kształtem rury podsiodłowej jest lekko pochylona do tyłu, ale tak, że przez to nie da się pochylić siodełka do przodu i wypoziomować. Siodełko Wittkopp Medicus 1.0. Można coś z tym zrobić garażowym sposobem, poza zwrotem do sprzedawcy, albo odsprzedażą? Tam jest taka blaszka pod śrubą dokręcania jarzma i wydaje mi się, że ona blokuje zakres pochylania?

SZTYCA-KALLOY-UNO-ALU-30-4-350MM-SP-602-C-M-SSZ37-Marka-Kalloy.jpeg

SZTYCA-KALLOY-UNO-ALU-30-4-350MM-SP-602-C-M-SSZ37-Kod-producenta-SP-602.jpeg

Napisano

Czekaj, czekaj, ale poddałeś mi pomysł. Bo może ja ją odwrotnie wsadziłam w rurę? Śruba zaciskowa pod jarzmem ma być z tyłu siodełka, czy z przodu? Bo jak z tyłu, to wtedy faktycznie jest mniejsze nachylenie, a ja z jakiegoś powodu ustawiłam z przodu.... Sprawdzę wieczorem.

Napisano

Taaak, odwróciłam i wszystko gra. Do tej pory miałam sztyce i jarzmo starego typu, zaciskane na śrubę poziomą z nakrętką pod klucz płaski chyba 13 albo 14, także wybaczcie, trafiło się coś nowego. Nauczyłam się czegoś ;) Można temat zamknąć, dziękuję za reakcje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...