Skocz do zawartości

[Nawigacja] Garmin Edge Explore vs Explore 2

RafalG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki za podpowiedź. Generalnie nie mam wielkich wymagań co do nawigacji. W 80% będzie pracowała jako licznik. Porzebuję łatwego w obsłudze sprzętu z podstawowymi informcjami, czyli dobrym nawigowaniem głównie po lasach i informacji ile do końca. Ważne jest też latwe przerzucanie śladów z Komoot i mapy.cz i dobre prowadzenie śladach, Tras na urządzeniu raczej nie będę wytyczał chyba, że w sytuacjach awaryjnych. Czy Explore i Expore 2 mają te same mapy?, Już prawie byłem zdecydowany na Sigma Rox 11.1, ale jak mam dołożyć 100zł do Garmina Edge Explore to chyba warto? Bo wyglada, że dokładanie 5 stów do dwójki chyba nie za bardzo się opłaca dla niewymagającego użytkownika. 

Napisano

Najważniejsze rzeczy to climb pro, barometr a przede wszystkim mocniejsza bateria. Oczywiście całość działa też szybciej/sprawniej

42 minuty temu, RafalG napisał:

Warto dokładać 500zł do Explore 2?

Trochę inaczej bym do tego podszedł. Explore to już "dziadek" i na pewno nie rozważałbym kupna nowego

6 minut temu, RafalG napisał:

Już prawie byłem zdecydowany na Sigma Rox 11.1,

sigma zupełnie nie liczy się w tym segmencie

Napisano

Garmin 530, Explorer 2. Każdy baryton, rox, sigma z navi kosztuje i tak tylko trochę mniej a robi znacznie mniej i znacznie gorzej. 

Ewentualnie może da się znaleźć Wahoo bolt V2 ale mi się nie podobało, za to znam ludzi co wolą od garmina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...