Skocz do zawartości

[Rower] Cube AIM Race czy Cube Access WS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lepszy do czego? Do jazdy terenowej singlami, czy do jazdy terenowej drogami pożarowymi? :) A może do miasta? :P 

Pierwszy jest znacznie droższy, ale z gorszym osprzętem - przerzutka, amortyzator, prosta główka ramy (co i tak jest bez znaczenia jeśli nie planujesz robić znaczącego upgrade'u). Za to w damskim malowaniu i ze skrótem od "Ladies" w nazwie, dlatego ma wyższą cenę. ;) Że niby specjalistyczny, dedykowany...

Napisano

Kiedyś...z tego co widzę po zdjęciu, to te dwie ramy wyglądają bardzo podobnie. Ale gdyby autor/-ka wrzucił/-a linki do strony producenta, to byłoby łatwiej porównać. Nie chce mi się samemu grzebać. ;)

Napisano

Mam Cube aim race.

To jest mój pierwszy rower górski. Kupiłem go bo był tani (sporo tańszy niż ten z aukcji) I ładny, kupiony z zamiarem przejażdżek niedzielnych i do pracy.

Ten rower totalnie nie nadaje się do przejażdżek niedzielnych i dojazdów do pracy. Można ale po co, jak są do tego stworzone innego rodzaju rowery.

A potem zabrałem go na singletracka...

Bardzo szybka jazda pomiędzy drzewami, pniakami, po korzeniach, kamieniach, bandach to jest coś co ten rower kocha, łącznie z tym, że kilka razy musiałem zjechać prawie pionowo w dół...

No ale nie jest idealnie. Rower jest piękny w czerni, zwraca na siebie uwagę ale korba na kwadrat jest po prostu mega brzydka (tak jak i pedały).

Po zmianie na deore i suport hollowtech jest nie dość, że ładnej to jeszcze lżej. Dzięki radom na forum wiem, że trzeba wymienić amortyzator przód na minimum Raidona z regulacją odbicia. Tylna przerzutka się rozklekotała więc też najlepiej od razu wymienić.

No i jeszcze sztycę trzeba będzie wymienić na regulowaną  😀

W sumie ciekawe czy w przyszłości zostanie coś z oryginału oprócz ramy 😀

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...