Skocz do zawartości

[czujnik tętna] Aplikacja wahoo

Michal2008

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

kupiłem na próbę czujnik tętna z Ali (GEOID HS500), łączy się bezproblemowo i szybko z laptopem (zwift) i licznikiem (bryton), ale nie mogę się z nim połączyć przez telefon (iOS) (aplikacja wahoo), kombinuję i nic. Telefon go widzi i się łączy przez BT, ale aplikacja już czujnika nie widzi, wyszukiwany wielokrotnie i dalej nic. Macie może jakieś sugestie co jest nie tak?

Napisano

A pytanie jeszcze jedno - masz zgody na telefonie przydzielone pod apkę Wahoo . Najlepiej wszystkie jak leci. Jak nie wiesz to w ustawieniach telefonu pod aplikacjami klikasz Wahoo i patrzysz co tam masz poustawiane.

Napisano
6 godzin temu, pecio napisał:

Jaka aplikacja w telefonie ?

@Michal2008 z tego co pamiętam to tych apek Wahoo troch natrzaskało, więc pytanie dość zasadne. Ja przed zakupem nawigacji Wahoo używałem przez jakiś czas aplikacji Wahoo Fitness na starszym telefonie z Andkiem v9 i pamiętam że o ile czujniki kadencji i tętna całkiem dobrze parowało, to miałem problem z zapisem śladu - czasami apka zrywała GPS. Okazało się że było to związane z zarządzaniem energii w telefonie. Więc sprawdź czy apka Wahoo nie ma przypisanych ograniczeń. W Andku v13 znajdziesz to tak: settings > apps > app battery usage > app name > zmień na unrestricted.

Napisano

Aaa. ....w srajfonie są problemy z różnymi aplikacjami. Winny jest system telefonu.  Działają potem się wysypują , lub od razu nie chcą współpracować.

Napisano

wczoraj znowu nie widział parę razy potem naglę się połączył,

przed treningiem znowu nie mogłem się połączyć, ale włączyłem i wyłączyłem BT i zaskoczył i cały trening działał poprawnie...

Napisano

W instrukcji Iphona jak się doczytasz pisze ,że nie wszystkie akcesoria dodatkowe są w pełni zgodne z tym urządzeniem.  Zresztą pogryzione jabłko ma  politykę faworyzowania własnych szpejów które są z automatu wykrywane nawet jak tego nie chcesz.  Swego czasu bardzo kiepsko lub nawet w ogóle nie chciało gadać z Garminem i Connect . Więc mnie nic nie dziwi w przypadku tej firmy.

Napisano

Może coś jest na rzeczy; mój pierwszy zegarek sportowy to był Garmin FR45 i nie bardzo chciał się synchronizować z Ajfonem SE (i gen.). Czasami nie pomagały restarty aplikacji, restart telefonu, dopiero restart zegarka. No i właśnie po restarcie któregoś razu FR już się nie wybudził ;) Stąd mój uraz do Garmina.

Wracając do tematu - może jednak nie Ajfon tylko chiński czujnik? Używałem czujnika z Dekla i z tym FR45 i z zegarkami Polara czy telefonami i nie było problemu. Z czujnikiem Polara też nie mam najmniejszych problemów...

Napisano

też mi się wydaje, że to bardziej czujnik, w instrukcji online tego czujnika zobaczyłem teraz, że kompatybilność z BT a w nawiasie android 😮

image.png.f7fe6e8f78e8e02c64de553a3a451b69.png

no ale wczoraj jakoś udało się zrobić trening 😮

Wahoo kick core łączy się bo BT szybko i bezproblemowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...