pecio Napisano 16 Listopada 2023 Napisano 16 Listopada 2023 @itr Wady "starego"Stans'a - krótki termin przydotności do spożycia 😉. Po dwóch miesiącach mamy już zaschniętego gluta. Po około dwóch tygodniach od zalania już się zbryla i "glucieje" . Po trzech miesiącach przy dziabnięciu opony już nie spełnia swojej roli zatykacza.
itr Napisano 16 Listopada 2023 Napisano 16 Listopada 2023 To jakieś chyba mieli gorsze i lepsze serie… użyłem przez ok 11 12 lat maks 3 butelki, Dolny kundnel lateksowy robił się w rowerze porzuconym na kilka miesięcy, natomiast w jeżdżonym kole z najstarszej edycji mleka po dwóch trzech latach bez dolewki zostawały trzy krople syropu i biały twardy mlekotwór jak koralowiec czy inny zwitek. W rowerze regularnie jeżdżonym - opony były wyścielanie mlecznym brunatnym szlamem równo po obwodzie ( butelka z przed 5-7 lat) , i tem szlam potrafił dziurki kolcowe zatykać, w najdłużej stosowanej oponie , dolewałem co 2 lata, z jazdą na prawie „zero” mleka ( wtedy już bez maratonów)… Butelki przechowywane w domu - dolewałem, mleko się nie psuło mieszało, i kupiłem teraz wersję Race. To 4 butelka litrowa od ok 2010 roku opony używane: R.Ralf 2008r, Rocket Ron, Nobby Nic snake skin , Spec Renegade s, Wtb Ranger , cienizna. na ztr crestach tylko Rangery już na grubych felgach pod 3 cale. Cecha połowy moich Rangerów -pocenie boków. Duże, na całym obwodzie. Duży kolec akacji w trzycalówce - mleko zaczopowało bez echa. Opony Schwalbe pociły się tylko w miejscach defektów, na bieżniku ale w sposób bez kropelkowy, plamki świeżo czarne klasyka.
BProof Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Napisano 3 Grudnia 2023 Cześć! Temat powraca i na razie odpuszczam sobie lepsze koła i nadal planuje zmienić obręcze. Tak jak wcześniej mam piasty Shimano HB-MT410 / FH-MT410 (15x115, 12x148 - obie w standardzie Boost). Proszę o dobranie jakiś obręczy pod tubeless, nie muszą być bega lekkie, byle były wytrzymałe. Jakie są oprócz tego koszty zaplcecenia takiego koła za szprychami?
TheJW Napisano 3 Grudnia 2023 Napisano 3 Grudnia 2023 Na CR cały czas wiszą karbonowe Rodi za 1499 zł. Przyzwoite obręcze, szprychy i robota wyniesie Cię niewiele mniej. Chyba, że chcesz zrobić po taniości, byle jak i za pół roku odświeżać temat...
bArto1990 Napisano 7 Grudnia 2023 Napisano 7 Grudnia 2023 @TheJW będą się te koła nadawać do maratonów MTB?
TheJW Napisano 7 Grudnia 2023 Napisano 7 Grudnia 2023 Jak najbardziej, to koła stworzone właśnie do tego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.