Skocz do zawartości

[do 5000zł] Cross do jazdy miasto/las

kszug

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cytat

Napęd 3x w 2023 roku? Bez jaj, jeśli nie jeździsz w wysokich górach/z sakwami to totalny bezsens

Zdarza mi się jeździć z sakwami

Napisano
Godzinę temu, kszug napisał:

Zdarza mi się jeździć z sakwami

Mi się zdarza dwa-trzy razy w roku wyskoczyć autem na kilkudniowy urlop ale z uwagi na to nie kupiłem wielkiego kombi z mocnym dieslem pod maską. Wszystko według potrzeb

46 minut temu, losttapepoetry napisał:

https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-920/_/R-p-329787

ten jest w porządku, tyle, że trekkingowy, a chciałbym coś bardziej uniwersalnego.

to jest cross

Cytat

Czy jest w ogóle sens kupować rower na jazdę po mieście i parkach za 5 tys. zł? Czy raczej w kwocie 3.5tys. poziom jazdy będzie podobny w takich warunkach?

Różnica pomiędzy crossem za 5 a za 3,5 to przede wszystkim powietrzny widelec

Napisano

Dzięki za odpowiedź.

Masz coś może podobnego do tego Phanatica? Nie ukrywam, że bardziej mi pasuje ten model, a niestety mam dookoła siebie krossy, mirandy, romety, cube, specializedy, ale nic kellysa

Napisano

Jeden ma napęd 2x10 a drugi 2x11, to jedyna różnica a czy warta tych pieniędzy też już musisz sam zdecydować. Moim zdaniem, w rowerze crossowym, nie ma sensu dopłacać 

Napisano

Mam w crossie 3x i 1x w mtb, i jak najbardziej polecam rozwiązanie z trzema koronkami na korbie. 2x nie widzę zbytnio sensownych korb montowanych w crossach.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ten Polygon jest super i zastanawiam się pomiędzy Giant Roam 1, tym polygonem, a Unibike xenonem. 

Niestety słyszałem głosy, że ten polygon schodzi za nisko i przy podjazdach ryje się pedałami o ziemie.

Napisano
Cytat

Niestety słyszałem głosy, że ten polygon schodzi za nisko i przy podjazdach ryje się pedałami o ziemie.

Ciężko mi to sobie wyobrazić, ale nie jeździłem to nie będę się upierał. 

Co do Twoich faworytów, to różnią się przede wszystkim napędem. Z tym że Unibike pomimo dobrych podzespołów jest rowerem jakby z innej generacji głównie ze względu na geometrię ramy i trzyrzędowy napęd, wagowo też wypada trochę gorzej niż konkurenci.

Polygon ma jeszcze sztywne osie, co w crossach jest czymś praktycznie niespotykanym, w jeździe różnicy nie odczujesz ale jest to wygodne rozwiązanie i w razie zakupu nowych kół też będzie plusem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...