Skocz do zawartości

[1-dniowy wyjazd] Wrzosowiska Kłomińskie

Theartem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Wybieram się w najbliższym czasie na 1-dniową wycieczkę rowerową ok. 100 km w rejonach Bornego Sulinowa. Najbardziej interesują mnie Wrzosowiska Kłomińskie/Diabelskie Pustacie.

Trasa będzie wiodła m.in przy jeziorach Ciemino, Remierzewo, Przeląg, następnie owe Wrzosowiska i oczywiście Kłomino. Jak kogoś interesuje dokładniejszy przebieg to mogę się podzielić ale przechodząc do meritum: 

Początkowo planowałem zabrać w tamte rejony swój MTB, ale po zaplanowaniu trasy stwierdziłem że jest tam sporo fajnych odcinków szosowych. W związku z tym padła wątpliwość czy nie wziąć jednak gravela. Moje pytanie brzmi czy ktokolwiek z was jeździł w tamtych rejonach i jest w stanie powiedzieć mi coś więcej o nawierzchni na tych bardziej terenowych odcinkach? Nie chcę się wpakować w nieustanne łachy piachu i wyboje na wąskich oponach i bez amortyzacji 😅 

Z góry dzięki za każdą radę ;)

• 4 miesiące temu...
Napisano

A dzięki bardzo za odzew ;) Jeszcze się niestety nie wyrobiłem z galerią. Może wleci na dniach. 

A Kłomino no niestety - tyle razy się o nim słyszało a jak w końcu się wybrałem to okazało się że za późno...

Napisano

@Theartem  W 2 połowie sierpnia 2019 będąc na urlopie w  Drawskim Parku Krajobrazowym dwukrotnie pojechaliśmy z żoną do Borne Sulinowa robiąc 2 pętle rowerowe

(na północ i  na południe od jeziora Pile). Kłomino jeszcze wtedy stało, wrzosy pięknie kwitły, pogoda dopisała 👍

borne.thumb.jpg.ea33f9acc8a84dea023044b24bf79688.jpg 

Borne

wrzosy.thumb.jpg.e2170bf2c0b36ba60d7b58c6e0dd0985.jpg

Wrzosowiska Kłomińskie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...