Skocz do zawartości

[DO 17 TYS] Elektryczny Treking

gorek15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
22 minuty temu, PiotrWie napisał:

Jak na karbon na pasku z Enviolo to cena wybitnie zachęcająca. Ale w razie problemów serwis Enviolo też nie wiem gdzie.

Podobno enviolo to ZŁO... najniższa sprawność spośród piast wielobiegowych (tak, wiem, że to jest CVT, czyli bez biegów...), niedostępność pełnego zakresu przełożeń w trakcie postoju (a możliwość redukcji biegów na światłach to często przywoływana zaleta piast wielobiegowych), podatność na uszkodzenia i w sumie zerowy serwis - znam opinie z niemieckiego forum towarowego, gdzie te piasty po konkretnym przebiegu padały i były naprawiane w zasadzie przez wymianę na nowy egzemplarz...

Nie rozumiem fenomenu ich popularności głównie wśród elektryków. Pewnie ich producent daje producentom rowerów o niebo lepsze warunki niż konkurenci...

Napisano

Osobiście nie mam zaufania do żadnej przekładni w piaście - po prostu nigdy nie nauczyłem się jak to działa. Z przerzutką zewnętrzną poradzę sobie sam ze wszystkim - więc je preferuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...