Skocz do zawartości

[Amoryzatory powietrzne] tępaki z natury?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co do smaru, to Judy Butter nie znam, więc się nie wypowiem. Żeby zrobić serwis komory powietrznej musisz zdjąć dolne golenie, wypuścić wiatr z komory i odkręcić korek od spodu górnej lagi - wtedy będziesz mógł wyciągnąć bebechy wyczyścić, przesmarowac i złożyć z powrotem.

Napisano

Dziękuję za instrukcje, smar Judy i tak jest na wyczerpaniu więc muszę jakiś kupić i mam dylemat. Bo żadnego  z tych co koledzy w tym wątku  wcześniej wymienili nie używałem a nie chcę kupować małe ilości a od razu większe opakowanie. Trudno więc się na jakiś zdecydować bez doświadczenia. 

Napisano
W dniu 16.06.2023 o 17:48, Maciorra napisał:

Co do smaru, to Judy Butter nie znam, więc się nie wypowiem. Żeby zrobić serwis komory powietrznej musisz zdjąć dolne golenie, wypuścić wiatr z komory i odkręcić korek od spodu górnej lagi - wtedy będziesz mógł wyciągnąć bebechy wyczyścić, przesmarowac i złożyć z powrotem.

Wiesz coś (albo ktokolwiek wie, kto śledzi ten wątek) o tokenach do suntorów? Czy ma sens je zakładać w celu poprawienia czułości w pierwszej fazie skoku? Czy to zdecydowanie duża zmiana na plus?

Napisano

Tokeny w komorze głównej zmniejszają dobijanie. Ale są ponoć widelce z tokenami w komorze negatywnej a to wpływa na czułość. Nie wiem jak z Sunturem. 

Napisano

Ponoć.  Nie kojarzę niczego takiego. Dziś, z bardzo małymi wyjątkami komora negatywna jest wyłączona z ingerencji użytkownika.  

Napisano

https://activia.sgl.pl/cena/czaci-zamienne/podkadki-i-tokeny/tokeny-zmiany-progresji_tokeny-zmiany-progresji-suntour-axonepixon-tr-z-goleniami-32mm/2109 - nie wiem czy pasuje akurat do Twojego modelu.

Pamiętaj, że jeśli władujesz tokeny i zmniejszysz ciśnienie, to owszem nadal możesz mieć ochronę przed dobiciem, miękki początek skoku, ale też miękki środek, a to może oznaczać, że amorek będzie na bele czym przelatywał przez większość skoku, a potem gwałtownie się utwardzał pod koniec...

Musisz poeksperymentować.

• 1 miesiąc temu...
Napisano
W dniu 21.06.2023 o 09:07, tobo napisał:

Ponoć.  Nie kojarzę niczego takiego. Dziś, z bardzo małymi wyjątkami komora negatywna jest wyłączona z ingerencji użytkownika.  

I dlatego u mnie od ładnych paru lat z przodu jest Cane Creek Helm, z takim fajnym zaworkiem na negatywnej :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...