Skocz do zawartości

[Suport kompaktowy] naprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Potrzebuję suportu z osią 115 mm. I kupiłem niedawno taki. Marki Neco B910. Bardzo szybko dostał luzu. Przeglądałem oferty innych sklepów i suporty 115 mm wszyscy mają takie same.

Przyszło mi do głowy, żeby go rozebrać i nabić nowe łożyska przyzwoitej jakości.

Czy ktoś robił takie rzeczy i ma patent jak to wykonać sprawnie i nie zniszczyć osi?

Jakie łożyska pasują do suportu kompaktowego?

Napisano

Jak kupisz coś o 1/2 mm to świat się nie skończy. Suport dobiera się do korby. Producent pewnie zaoszczędził i wsadził takie badziewie, a tak naprawdę pewnie ma inny rozmiar.

Jeżeli to Shimano, to znajdziesz odpowiedni suport w dokumentacji.

Napisano

Shimano staram się nie kupować ;) .

Oczywiście namierzyłem już suporty 116 mm i prawdopodobnie któryś kupię.

Na sportach Neco jeździłem wcześniej i były dobre, ale widocznie trafiła się wadliwa partia. A obawiam się, że na tę chwilę wszyscy sprzedawcy mają z tego samego kontenera.

Ten rower, to ostre koło. Idealną linię łańcucha mam na osi 113 mm, ale założyłem większy blat i był za blisko ramy. Oś 115 mm jest najlepszym kompromisem.

Napisano

Z jakiego powodu unikasz Shimano? Jakieś miejskie legendy?

Napisano

Kiepska jakość, a cena wysoka. Głównie kupuję osprzęt Sunrace i jeszcze parę innych Chińczyków. 

Z Shimano mam tylko kółka przerzutki do szosy. Te podstawowe. Kupiłem na zapas jeszcze po 3 zł/szt. Mają bezkonkurencyjny stosunek jakości do ceny. A poza tym... nic mi nie pasuje.

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...