Skocz do zawartości

[Lusterko] Stary telefon -> lusterko Wifi z redukcją drgań

GregoryYY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W przyczepce za rowbike mam dziecko i muszę je widzieć. Sprawdzałem wiele lusterek i to przypinane do kasku na wysięgniku w miarę daje radę jak chodzi o widoczność ale jednak wymaga skupienia i drga. Znalazł ktoś jakąś apkę, żeby wykorzystać starego androida jako kamerkę ale żeby się łączyć z nim swoim telefonem bezpośrednio a nie przez internet? (nie mam w starym karty i pakietu internetowego)

Napisano

hotspot będzie ciągnął straszne ilości prądu - bo to raz wszystko przez Internet pójdzie więc transmisja komórkowa będzie w użyciu + WiFi + ekran.

Kawał porządnego sprzętu za 42zł :D? Trudno mi w to uwierzyć, no ale spróbować możesz :)

Napisano

Żartowałem, tej nawet nie będę sprawdzał ale jakieś popularniejsze za 130, ew może te za 190zł (nie mam w aucie wideorejestratora, więc może kupię też do tego). Dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Skoro musisz ciągle widzieć dziecko, to znaczy że jest za małe na przyczepkę rowerową. Dziecko powinno mieć pasy i w sytuacjach awaryjnych powinieneś być pewny że jest bezpieczne cokolwiek nie zrobisz. Kamera tego nie zapewnia.

Napisano

też myślałem o kamerce do samochodu. ale nigdy żadnej nie miałem i dlatego w końcu nie napisałem - żeby nie pisać o czymś o czym kompletnie się nie znam. Powinno się sprawdzać, pytanie ile to prądu potrzebuje.

Napisano

Nie wiem czy to takie bezpieczne: ciągłe problemy z rozłączaniem się taniej kamery, przegrzewające się telefony, killujące apki, problemy z zasilaniem, problemy z widocznością na ekranie telefonu - a to jazda w cieniu, a to w pełnym słońcu. Zamiast skupić się na jeździe i omijaniu pieszych trzeba się będzie bawić non stop tymi gadżetami. Ja bym przypiął dziecko pasami i poprosił małżonkę, aby jadąc z tyłu miała oko na bąbelku.

Trochę mi się przypomina sytuacja z moim ojcem, który jadąc autem montuje sobie na przedniej szybie 2 nawigację i kamerkę dla bezpieczeństwa.... Zamiast skupić się na jeździe  bawi się tymi gadżetami.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...