Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] jaką wybrać?

chmielik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Panie , Panowie , nie znam się na temacie więc potrzebuję Waszej rady . Mianowicie w rowerze dziecko zniszczyło przerzutkę tylną . Jest powyginana jak i jeden ząbek w kółku przerzutki jest wyłamany. Rower był parę lat temu sprowadzony z US , jest to model  Mongoose DXR 21''., Przerzutka tylna Shimano , modelu nie znam , napisane jest na niej  SIS SHIMANO INDEX SYSTEM (Foto w załączniku ). Nigdzie w internecie nie znalazłem takiej , pewnie dlatego że już jej nie produkowana.

I w końcu pytanie, jaką przerzutkę mogę kupić zamiennie ?. Nie chodzi mi tu o profesjonalny sprzęt ale o przerzutkę dla 8 latka który w zasadzie uczy się jednocześnie dobijając rower.Chciałbym tu znaleźć złoty środek między jakością a ceną.

Która przerzutka będzie pasowała ? Dziękuję za pomoc.

22222.jpg

Napisano

Nie wiem jak ta RD-TY300 ale ja mam Shimano Tourney RD-TX800 w commuterze i działa bardzo dobrze więc dla dzieciaka do dobijania brałbym tą poleconą powyżej Shimano Tourney RD-TY300 - i tak pewnie za miesiąc czy dwa rozwali :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...