Skocz do zawartości

[MTB Full] Do 10 tys 80% płasko 20%górki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie. Szukam fulla do 10 tysi +/- 2 generalnie mieszkam i jeżdżę na Dolnym Śląsku i użytkowany będzie na płaskim ale weekendy i wakacje jakieś single czy górki będą jeżdżone. Myślę że z założenia to blokada amorów z kiery i raczej alu (tendencje do upadków) plus napęd 1x12. Co możecie polecić.

Napisano
23 godziny temu, KNKS napisał:

Poprzedni model Spark RC powinien spełnić założone wymagania.

Z tego co widzę to raczej się w zakładanym budżecie nie zmieszczę. Chyba że wezmę pod uwagę jakieś leciwe konstrukcje. A wolałbym coś nowe bądź jak nowe...

10 godzin temu, XC100S napisał:

Po podniesieniu cen przez decathlon a opuszczeniu nieznacznie przez innych producentów nie jestem przekonany czy to dobre propozycje..niemniej biorę pod uwagę xc500s i xc900s 

Napisano

Przypominam, że założyłeś budżet do 10 tys. ;) Nie oczekuj, że znajdziesz w tych pieniądzach wylajtowaną wyścigówkę z Pucharu Świata, bo póki co właśnie tak to wygląda. Za 10k to teraz lekkiego hardtaila ciężko kupić...

Napisano

Blokada z manetki mocno ogranicza wybór. Wagowo chyba nic lepszego niż te ściganty z Decathlonu nie znajdziesz. Wcześniej wymieniona Orbea też realnie waży około 14 kg w zależności od rozmiaru. Podobnie Spark w tej cenie.

Nic innego nie kojarzę z manetką blokady w tym budżecie.

Napisano

Trzeba się liczyć, że dzisiejsze fulle w budżecie do 14 tyś tyle ważą. 
Pytanie filozoficzne  czy do jeżdżenia głównie po płaskim kupować fulla ?

Napisano

Ech czepiliście się tej wagi. Wiem ile ważą fulle. Chodziło mi konkretnie o neurona który jest trailówką i jest ponad kg cięższy od wymienianego towarzystwa. A odpowiadając na pytanie filozoficzne to powiem tyle że polubiłem jeździć po górkach i singlach a że nie mam warunków na 3 rower to muszę szukać kompromisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...