Skocz do zawartości

[Korba+suport] jaki?

macca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry, 

Panowie, wymieniam kilka rzeczy w starym rowerze(koła już jadą z Rowerplus.pl) dziękuję kolegom z forum w doradztwie! 

tym razem suport oraz korba, czy taka korba jak z linku będziesz dobra? 

https://www.sbike.pl/korba-shimano-deore-fc-t6010-3x10-483626t-175mm-o_9955.html

i jaki suport do tego byście polecili? jakiś token to dobry by był? jakiś model może? 

dzięki uprzejme za podpowiedź 

1534680661722_0_Screenshot_20180418-190129 (1) (1) (1).png

Napisano

To zależy jaką mufę tam masz. Obstawiam, że to BSA więc z Tokena to TK878. TK888 też podejdzie ale to raczej nie do takich rowerów.

Napisano

Nie wiem co ci tam w rowerplusie doradzili ale "dobrych" kół to w ich ofercie tak na szybko nie zauważyłem

A jeśli chodzi o suport to masz dwie drogi. Albo wykładasz 200 plnów na coś lepszego z możliwością wymiany łożysk (+ będziesz potrzebował narzędzi do wymiany lub oddawał do serwisu) albo kupujesz taniego i dobrego bb52 za ułamek tej ceny a jak się rozwali to kupujesz nowy.

Biorąc pod uwagę trwałość suportów ht2 i to jeszcze w takim rowerze, który nie będzie użytkowany w ciężkim terenie bez wahania brałbym jakiś tani model. Wytrzyma zapewne dłużej niż ty będziesz w posiadaniu obecnego roweru

Napisano

ok, dziękuję za odpowiedź, 

kupiłem koła mavic, takie jak na fotce, myślę że wystarczające(jak na fotce) sprawdzą się? a korba będzie spoko? 

Screenshot_2023-02-12-09-35-06-65_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Napisano

Ta korba jest aż za fajna do takiego roweru, a suport bierz jakikolwiek.

Wspomniany bb52 w zupełności wystarczy, a w nim, jak się komuś chce, to też można wymienić same łożyska ;)

Napisano
3 godziny temu, macca napisał:

kupiłem koła mavic, takie jak na fotce, myślę że wystarczające(jak na fotce) sprawdzą się? a

osobiście uważam, że piasty shimano nie są produktem jaki warto kupować upgrade, wolałbym przy takiej kwocie składać coś na komponentach dt swiss/novatec. oczywiście jeśli musisz mieć tę prądnicę to sprawa się trochę komplikuje

Nooooo ale jak masz napisane wyżej - do takiego roweru wystarczy

Napisano

wiesz nie m też takiej wiedzy, musiałbym bardziej się interesować, nie wiedzialem pewnie bym kupił takie jak mówisz, teraz już nic nie wyszło , trudno, dzięki za odpowiedź 👍 

Napisano

Suport bb 52 to opcja jeśli nie masz wyboru i musisz go kupić. Montowałem ich wiele, setki i łożyska zaczynają szurać dość szybko. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...