Skocz do zawartości

[Producenci] Gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, XC100S napisał:

Rower z Decathlon kupiony "z drugiej reki", oddaje się do serwisu Decathlon tylko podając e-mail lub nr telefonu.  

Oczywiście osoby która kupiła ten rower w Decathlon jako pierwsza. 

Czyli jeśli serwis ma jakieś uwagi/zapytania to dzwoni do pierwszego właściciela ? Świetnie...

Napisano

Absolutnie nikt nie dzwoni. Trzeba im podać celem weryfikacji zamówienia.  

Co najwyżej do pierwszego właściciela będą przychodzić informacyjne maile.

Napisano

To chyba nie problem umówić się z sprzedającym że gdyby coś to ... 

Jak taki układ nie pasuje to nie kupuj/nie sprzedawaj. 

Gdzie indziej może być większe zamieszanie. 

Gwarancja papierowa z danymi czy w sieci i też będą dane pierwszego kupującego. 

Napisano

Aaaa... To  teraz wiem dlaczego gość który kupował ode mnie Treka był wyraźnie niezadowolony, kiedy dowiedział się że zarejestrowałem rower zaraz jak go kupiłem 😆

Napisano

Przecież rejestracja na stronie w Treku nie ma związku z gwarancją.

https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/warranty_policy/

"Wymagany jest dowód zakupu"

"Ramy z widelcem (rama i sztywny widelec), ramy i wahacze zawieszenia tylnego są objęte dożywotnią gwarancją dla pierwszego właściciela"

"Kolejnym właścicielom (drugiemu właścicielowi lub następnym) przysługuje 3-letnia gwarancja od daty zakupu w sklepie na ramę i widelec Trek. Nie dotyczy to takich części jak koła, widelce amortyzowane, elementy napędu itd. Wymagany jest dowód zakupu."

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja kupiłem giganta za 30 000 popsuł się pomiar mocy Giant a korba sram gwarancję uznali 45 dni mineło i jeszcze nie wiem kiedy go odbiorę jeśli tak długo trwa taka sprawa to boję się pomyśleć co z ramą nie wiem jak to wygląda u innych marek dodam tylko tyle że jeszcze nie wiedzą czy będzie nowa czy stara bo z jakąś śrubą jest problem 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...