kozuba Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 Hej, tak jak w temacie, mam problem z jazdą na dłuższe dystanse. Mam zwykłe pedały platformowe a buty to zwykłe New Balance/ Nike/ inne adidasy. Zazwyczaj po około 40-60 km pojawia się duży problem - przeszywający ból w stopach, zazwyczaj w okolicach palców po środku stopy i nie ustępuje. Czy jest jakiś sposób aby go uniknąć w miarę bezkosztowo? Nie chcę zmieniać pedałów na SPD, przynajmniej na ten moment, więc może znacie jakieś inne sposoby? Na przykład wkładki do butów, czy coś podobniego, będę wdzieczyn za podpowiedzi!
ernorator Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 Na platformy najlepiej sprawdzały mi się budy trekingowe czyli jak wyżej, twarda podeszwa.
RabbitHood Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 Jak długo już jeździsz? Jak dopiero zaczynasz to mogą być słabe mięśnie śródstopia. W tej części ciała również potrzebujesz pewnej elastyczności. Inna sprawa to jak chłopaki mówią - sztywna podeszwa pozwoli lepiej przenosić pałera z nogi na korbę. Możesz po taniości spróbować kupić coś skejterskiego - jakieś vansy dadzą podobny efekt jak "zawodowe" buty pod platformy.
kipcior Napisano 20 Lipca 2022 Napisano 20 Lipca 2022 W miarę bezkosztowo to spróbuj grubsze skarpetki. Są też takie grubsze tylko od spodu. Twarda podeszwa niekoniecznie będzie rozwiązaniem, bo wtedy stopa może cię boleć od samego buta, ale to kwestia indywidualna. Inna opcja to po prostu gruba podeszwa, nadal może być miękko ale i tak odizoluje. Niektóre adidasy tak mają. Niestety przy 30 stopniach za oknem każda z tych opcji jest zła...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.