Skocz do zawartości

[Motoryzacja] Ogólny temat o samochodach, technice prowadzenia i systemach bezpieczeństwa (fizyka mile widziana).

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 17.11.2025 o 11:57, smw44199 napisał:

Mam auto z manualną skrzynią, bo nie starczyło pieniędzy na automat i nie będę do tego dorabiał ideologii 👍

To znaczy, że i tak masz za drogie auto i lubisz żyć ponad stan. 

Napisano
W dniu 9.12.2025 o 23:07, Greg1 napisał:

Ty człowieku naprawdę cierpisz na jakąś manię i powinieneś zgłosić się do lekarza od głowy. Już kilka tygodni temu zakończyłem dyskusję z Tobą bo nie słuchasz innej strony tylko cały czas jesteś nakręcony swoimi teoriami. Napisałem Ci też, żebyś już mnie więcej nie cytował a Ty dalej to robisz. Lecz się, no chyba, że jesteś też "foliarzem" i lekarzy uważasz za szarlatanów a współczesną medycynę za zło wcielone...

W dniu 10.12.2025 o 13:06, CoolBreezeOne napisał:

@Greg1, kilka klików i wrzucasz kolegę do ignorowanych użytkowników. I życie staje się piękniejsze ;) 

I żeby nie było, że nie pozwalam koledze wierzyć w to co tam akurat na topie w jego świecie. Jego sprawa. Nie moja. Nie mieszam się, nie chcę być wciągany w dyskusje. Tyle i pewnie aż tyle dla niektórych. 

W dniu 11.12.2025 o 08:24, smw44199 napisał:

Marvelo, żebyś sie nie męczył z cytowaniem, wrzucam Cię do ignorowanych. Jeżeli chodzi o tematy rowerowe, dla mnie nic nie wnosisz, wiec jesteś w sumie dla mnie tutaj niepotrzebny. Życzę miłego dnia i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia które zbliżają się wielkimi krokami👍

Nigdy nie korzystałem i nie będę korzystał z funkcji "dodaj do ignorowanych", gdyż jak napisałem już wcześniej "mądry więcej dowie się od wroga, niż głupiec od przyjaciela", a poza tym ja nikogo nie skreślam raz na zawsze.  Jeśli dodatkowo ktoś z dumą to ignorowanie objaśnia to cel ma tylko jeden: poniżenie i dyskredytację drugiej osoby, z ostatecznym zamiarem negatywnego wpływu na jego samoocenę i jej zniszczenia. Jest to forma przemocy psychicznej, manipulacji, a jeśli odbywa się w pewnej grupie osób, wręcz nakręcania nagonki na tą osobę.

Gaslighting – okrutna forma psychicznej manipulacji » Niebieska Linia IPZ

Więc darujcie sobie jakieś świąteczne życzenia w moją stronę, obłudnicy i hipokryci.