Skocz do zawartości

[Rower] Używany XC do 7000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szukam roweru do leśnych przejażdżek. Kilka razy w roku mam zamiar wyjechać w góry na single tracki np. do Świeradowa Zdrój. Bez żadnych maratonów ;) Chciałbym żeby rower był jak najlżejszy, miał dobry lekki amortyzator (dobrze by było gdyby była to reba, sid) rama była karbonowa i dobrze by było gdyby miał osprzęt z grupy XT, i rocznikowo nie był jakiś przesadnie stary, dlatego myślę że najrozsądniej będzie skupić się na sprzęcie używanym. Może poleciłby ktoś jakiś solidny sprzęt w dobrym stanie.

Napisano

Tak. Polecam rower z lekką karbonową ramą, lekkim amortyzatorem - Reba, SID - na napędzie XT. Nie za stary i w budżecie do 7000 zł.
Mam nadzieję, że pomogłem. :)

A poważnie - uważasz, że będziemy za ciebie przeglądać OLX czy Allegro? Wysil się chociaż na tyle, żeby wrzucić jakieś interesujące cię oferty...

Napisano

Masz budżet 7K i szukasz używanego roweru ? Kupiłem dwa miesiące temu ROMETA za 4K w karbonie w całkiem fajnym osprzętem. Wymieniłem amor na REBE , koła DT SWISS , hamulce XT oraz manetkę do przerzutek XT wszystkie części nowe (amor zdemontowany z nowego roweru). Sprzęt nowy zdemontowany z roweru sprzedałem.  Rower wyniósł mnie 7,5K.Mam fajny rower w cenie gównianych Canondayly czy Specialized. Napisem na ramie się nie przejmuje :) w końcu mój pierwszy rower to ROMET PELIKAN.

Napisano

Tylko uwzględnij że Decathlon handluje  w rosji. 

W związku z aktualną sytuacją może jednak omijajmy ten sklep bo ... tak wypada.

Napisano

Miałem już jednego rockridera dokładnie 8.2 na rebie, nie wiem dlaczego ale nie przekonuje mnie ta marka. Decathlon to dla mnie sklep z poprostu poprawnymi produktami nie najwyższej jakości 

Napisano
W dniu 16.03.2022 o 19:15, Tygrysek2002 napisał:

... Kupiłem dwa miesiące temu ROMETA za 4K w karbonie w całkiem fajnym osprzętem. Wymieniłem amor na REBE , koła DT SWISS , hamulce XT oraz manetkę do przerzutek XT wszystkie części nowe (amor zdemontowany z nowego roweru). 

Nie wiem czemu ale jak to czytam to się śmieję. 

Napisano
W dniu 22.03.2022 o 07:06, pinok napisał:

No cóż u mnie po roku tylko rama i hamulce zostały oryginalne ;)

U mnie po 3,5 roku została rama, kierownica, i zaciski hamulcowe.

Rama też nie do końca bo wywierciłem otwór na kabel do sztycy. 

Napisano

Byle nie w Rosji 😁

A tak na poważnie to wątpię. Pewnie mają jakiegoś podwykonawce. Cena mnie też przekonała ponieważ dostałem fajny rabat od ceny sugerowanej.

Napisano

Stawiam na Chiny/Tajwan. Mam 5 lat gwarancji także spoko chociaż myślę, że ten sezon na niej polatam max 2 i wjedzie jakaś z bardziej renomowanej stajni 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...