Skocz do zawartości

[10000-15000] rower trailowy/enduro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Wszystkich na forum.  Mam dylemat, który rower wybrać. A mianowicie zastanawiam się nad Ns Bikes Define al 150 2, a Scott Genius 940. Roczniki 2021 lub 2022. 
nie wiem który bardziej trafia w enduro i trail. Tak pol na poł. Żeby na jednym rowerze można było jeździć enduro i trail, nawet gdy trzeba czasem podjechać pod górę. Później jakość hopki czy dropy. Czy czasem po prostu po leśnych singletrack’ach 

Napisano

Jak ktoś za 15 tys chce kupić cokolwiek na Goldzie albo produkt Scotta to ma male albo żadne wymagania pod względem techniki jazdy:P Tylko po co tyle przepłacać? 

Napisano

NS się generalnie bardzo ceni co zresztą widać, jak koledzy już napisali wyżej. Co do trail/enduro to dobrze szukasz w kategorii skoku 140/150mm - sam mam rowerek z tego segmentu i da się na nim wszystko pojechać od kilku tysięcy przewyższeń jednego dnia po wyścigi enduro. Jak bym musiał wybierać to patrzyłbym przede wszystkim na geo, zawieszenie i amortyzację - reszta jest moim zdaniem mniej istotna w tej kategorii rowerków. A musi to być koniecznie Scott czy NS? Daj znać czy jesteś otwarty na inne opcje, są takie marki jak YT (Jeffsy), Radon (Skeen trail) czy Orbea (Occam) i masa innych, które w porównaniu do NS na pewno będą mocno konkurencyjne. Pozostaje oczywiście kwestia dostępności.

Napisano

Jak koledzy wyżej piszą, skok 140-160 jest bardzo uniwersalny, objedziesz tym praktycznie wszystko.

Za 10000 w tej chwili ciężko bedzie kupić coś sensownego. Raczej górne widelki.

Podrzuce Propain Hugene, zbiera dobre opinie. Nie jest zbyt ciężki, tylko wychodzi poza 15 tysi.

Napisano
20 godzin temu, KrzysiekCH napisał:

Jeffsy

Godzinę temu, wojtt80 napisał:

Hugene

Bardzo dobre propozycje ! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...