Skocz do zawartości

[Korba] 2x10 deore M6000 wymiana tarczy

DaVeRc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, mam wyżej wymienioną korbę(24-34)szukam zębatki 30-32t na górny blat bo mój już jest zjechany, czy muszę kupić oryginał z dynasys, hg-x, czy pasuje coś innego? Jeżeli tak to poproszę info jakie pasują, bcd to 96 i rozstaw asymetryczny. 

Znalazłem 30t od korby 3 rzędowej ale sprzedawca mówił, że nie pasuje na 100% do mojej, chociaż wygląda identycznie. 

Z góry dziękuję i pozdrawiam. 

Napisano
10 godzin temu, DaVeRc napisał:

Znalazłem 30t od korby 3 rzędowej ale sprzedawca mówił, że nie pasuje na 100% do mojej, chociaż wygląda identycznie. 

Wygląda identycznie chyba tylko na zasadzie, że jeden i drugi mają zęby :D 

Napisano

Korba M6000-2 ma rozstaw asymetryczny a M6000-3 (i każda inna) symetryczny. Wspominasz, że masz korbę -2 więc tym samym potrzebujesz blatu z asymetrycznym BCD 96 i takich mniejszych niż 34 Shimano nie sprzedawał.

Napisano

Do tych korb są nawet shimanowe blaty 30 i 32, ale tylko do układu bez przedniej przerzutki.

Po prostu 34/11 to jest już mało dla wytrenowanej osoby w układzie z przednią przerzutką, a grupy od deore w górę są jednak pozycjonowane dla osób, które przykładają wagę do kondycji i siły.

Napisano

Ja mam z tyłu kasetę 11-36 i właśnie ten blat 34 z przodu mi nie podchodzi za nic w świecie, no ale będę musiał się z tym pogodzić

Napisano
19 minut temu, DaVeRc napisał:

Ja mam z tyłu kasetę 11-36 i właśnie ten blat 34 z przodu mi nie podchodzi za nic w świecie, no ale będę musiał się z tym pogodzić

Do korby 24-34 polecałbym raczej kasetę 11-40 lub 11-42.

Napisano

W drugim rowerze tak mam przód 24-34 a tył 11-42, niestety w tym rowerze deore xt 786 mi nie odsluzy więcej jak 36 zębów, dlatego chciałem zmienić ten blat z przodu 

Napisano
Godzinę temu, DaVeRc napisał:

Tak ale w opisie jest 30T, rozstaw też pasuje...

No to wygląda identycznie czy coś tam jest w opisie? ;) Napaliłeś się na tę zębatkę jak szczerbaty na suchary i nawet nie patrzysz za bardzo co chciałeś kupić.

Tak BTW co to za okolica, że przełożenie 24-36 jest za twarde? Jeśli to to Świecie z podpisu to tam gór nie chyba nie ma... ;) 

Napisano

Już kupiłem ori 34..więc temat do zamknięcia, gór może nie ma ale są fajne single po których jeżdżę, i jest naprawdę sporo podjazdów 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...