Galvatron Napisano 23 Sierpnia 2021 Napisano 23 Sierpnia 2021 Ale zapewne według projektu i specyfikacji Shimano, więc to na pewno nie jest to samo, co łańcuchy sprzedawane pod własnym logiem.
wkg Napisano 23 Sierpnia 2021 Napisano 23 Sierpnia 2021 Jest czy nie jest - na pewno są to doskonałej jakości łańcuchy - jeżeli mówimy o X. To trochę jak zastanawianie sie czy parówki Tarczyńskiego sprzedawane do dyskontów są lepsze czy gorsze od oryginału ...
Q_u Napisano 23 Sierpnia 2021 Napisano 23 Sierpnia 2021 @Galvatron zamiast zastanawiać się nad utratą gwarancji na napęd z powodu innego łańcucha niż Shimano, może po prostu znajdź taki zapis w karcie gwarancyjnej, bo tworzysz teorie z drugiej strony ciała po prostu.
Galvatron Napisano 23 Sierpnia 2021 Napisano 23 Sierpnia 2021 Coś źle zrozumiałeś, bo ja w ogóle się nad tym nie zastanawiam. W wypadku technologi Hyperglide waro mieć łańcuch Shimano, żeby napęd lepiej pracował, a nie dlatego, że gwarancja tego wymaga. W innym przypadku w ogóle nie ma tematu.
nctrns Napisano 23 Sierpnia 2021 Napisano 23 Sierpnia 2021 To jest mit, o który się kiedyś z kimś kłóciłem i przegrałem. Dawno temu KMC robiło łańcuchy niższych grup shimano, ale to już dawno jest nieaktualne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.