Wissa Napisano 10 Sierpnia 2021 Napisano 10 Sierpnia 2021 Witajta! Zastanawiam się nad zakupem roweru do pojeżdzawek, godzinka po pracy dla formy i zrzucenia wagi. Waga słuszna bo 110kg, ale dużo z tego to mięśnie i kości :), wzrost 188cm. Trasa to 90% asfalt, 10% utwardzone, wakacyjne, weekendowe trasy po ubitym. Początkowy chciałem kupić Gianta, ale ten Kellys wydaje się mieć lepszy osprzęt, dopłata do Kellysa to 700zł. Giant ma dożywotnią gwarancję na ramę, Kellys po rejestracji 5 lat. Kellys ma lepsze hamulce. Giant ma opisana wagę, około 13kg, lekki rower, wagi Kellysa nigdzie nie znalazłem. Na moim zadupiu jest tylko serwis Gianta, nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie przy reklamacji, serwisie. Kellys Phanatic 70 https://www.kellysbike.com/pl/o-cross-c719/phanatic-70-p64151 Giant Roam 1 https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-1-disc
Sk27 Napisano 10 Sierpnia 2021 Napisano 10 Sierpnia 2021 Cześć, każdy z tych rowerów jest naprawdę przyzwoity jak na crossy. Kellys też powinien ważyć około 13 kg. Giant ma korbę dwurzędową i to jest największa różnica w osprzęcie. Jakbym miał wybrać rower dla siebie to wolałbym tańszego o 700 zł Gianta, ale przy 110 kg hamulce z Kellysa będą odczuwalnie lepsze. W obecnych czasach ważniejsze jest to, który rower jest dostępny w sklepie.
wkg Napisano 10 Sierpnia 2021 Napisano 10 Sierpnia 2021 Przymierz się do obu. Wybierz wygodniejszy. Brałbym Kellysa (stopniowanie kasety, hamulce), wkręcny suport (nie wiadomo jak w Giancie) A jak sie nie przymierzysz ja bym wziął https://www.radon-bikes.de/trekking-cross/cross/scart-light/scart-light-90-2021/ Lepszy osprzet, lepszy amortyzator, lżejszy
Wissa Napisano 10 Sierpnia 2021 Autor Napisano 10 Sierpnia 2021 Dzięki za pomoc. Te dwa rowery są dostępne, ale niestety przymierzyć się nijak nie da, musiałbym jechać po około 200 km do każdego. Takie czasy, rowerów nie ma, jak za komuny. Gianta mam serwis na miejscu w razie jakiejś wtopy, z Kellysem musiałbym się wozić autem. Ten rower Scar Light 9 da się kupić w Polsce?
wkg Napisano 10 Sierpnia 2021 Napisano 10 Sierpnia 2021 Nie. Ale serwisem sienie przejmuj, to w sumie wszystko to samo - Shimano ... łatwiej zrobić serwis Rock Shoxa. No może poza piastami Gianta bo tam nie wiadomo co jest.
some1 Napisano 10 Sierpnia 2021 Napisano 10 Sierpnia 2021 Kellys ma limit wagowy 110 kg. Radon 115 kg. Giant podaje 136 kg + 10 kg bagażu. Już z tego powodu Giant wygląda najlepiej, a serwis w pobliżu to też plus bo rower nie będzie miał lekko. Hamulce zawsze możesz wymienić, za 700 różnicy w cenie kupisz nawet lepsze niż w Kellysie.
Wissa Napisano 10 Sierpnia 2021 Autor Napisano 10 Sierpnia 2021 Wielki dzięki za informacje o limitach wagowych, to w sumie zawęża wybór do Gianta.
Wissa Napisano 11 Sierpnia 2021 Autor Napisano 11 Sierpnia 2021 Giant Roam 1 zamówiony, mam nadzieję, że będę zadowolony.
chudzinki Napisano 11 Sierpnia 2021 Napisano 11 Sierpnia 2021 Z pewnością 😀. W tych cenach to już są fajne rowery, a pakowanie się przy Twojej wadze w rowery o tak niskiej DMC z pewnością nie jest dobrym pomysłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.