Skocz do zawartości

[do 13000] Szosa z potencjałem

GIZIU

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mateusz... a ja myślę że kolega już kupił rower albo nie kupił... ale 15-stu miesięcy to nie czekał z podjęciem decyzji aż ktoś się gibkim kręgosłupem pochwali. 

Napisano

Zauwazylem date postu po napisaniu lol i sie troche poirytowalem moim postem, bo po co ja sie tutaj produkowalem? Zastanawiam sie czemu ten temat istnieje jeszcze?

Mialem ochote usunac moj post...ale sie nieda

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Fajny rower, tylko uważaj, żeby Ci lakier nie pękł... :icon_lol: Bo będzie kolejna drama na forum. :P

I 12k to drogo jak za Treka z kolekcji 2022. Z tego co widzę, katalogowo stoi 14.279, czyli to 16% a marże na tę markę są kosmiczne (tak jak i na Speca). Jakby dawali 20-22% to spoko. Jak wyrwiesz za 11k, to będzie dobry deal. ;)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Hej TheJW,

dzięki wielkie za powyższe info, dzięki Tobie czekałem, czekałem i za równe 11k wyrwałem :)

pzdr

Bartek

Napisano

dzięki wielkie, skoro jesteś kumaty w temacie, polecisz jakieś spoko pedały + buty, nie za miliony? Robię totalne "przemeblowanie" :)

Napisano

Akurat w temacie pedałów szosowych "kumaty" nie jestem, bo we wszystkich rowerach (w tym szosie) mam pedały MTB i w takich też butach jeżdżę. Kup sobie na początek Shimano PD-RS500 i zobacz z czym to się je.
Jeśli chodzi o buty, to dla mnie zdecydowanie wyższe modele Northwave ze względu na sztywność, ale nie każdemu one pasują, więc pewnie bez przymiarki obuwia różnych producentów w sklepach się nie obejdzie.

Napisano

Buty mają być przede wszystkim wygodne i idealnie leżące na twojej stopie a nie "polecane", trzeba iść do sklepu i mierzyć. 

Pedały bez różnicy, wybierz system look albo shimano i tyle. Różnicy w działaniu pomiędzy poszczególnymi modelami nie ma, jest tylko wagowa ale to przy stosunkowo ciężkiej emondzie ma niewielkie znaczenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...