Mavver 1 Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia (edytowane) Cześć, chciałbym kupić rower XC za około 4000zł. Wpadły mi w oko dwa modele: Merida Big Nine 300 i 300 lite. https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/2002/bignine-300 https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/2319-3122/bignine-300-lite Czy warto dopłacić do Lite? Zwykła 300 nie ma taperowanej główki? Co mozecie polecić z podobnym osprzetem w tej cenie? [Indiana nie podoba mi się z wyglądu ) Zależy mi na powietrznym amorki i napędzie 2x10/11. Patrzyłem też na Giant Talon i tez wygląda OK, ale Meridzie jakoś bardziej bym zaufał. W dodatku wydaje mi się, że Merida mimo marki ma niezły przelicznik ceny/jakości. Wzrost 182cm Waga 95kg Jazda rekreacyjna i może początki startów w lżejszych rajdach XC. Do tej pory jeździłem Kandesm 700 na osprzęcie Torueny, ale po 5000km udało się odłożyć trochę gotówki i chcę coś dużo lepszego Edytowane 8 Kwietnia przez Mavver Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkg 2 899 Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Warto. Geometria, taper, sztywne osie ... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mavver 1 Napisano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia (edytowane) Ok, super, dzięki za podpowiedź 🙂 Dwa blaty z przodu będą ok? Generalnie sporo oglądałem i opinie są różne 😝 Edytowane 9 Kwietnia przez Mavver Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkg 2 899 Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Będą. Do kazdego układu trzeba się przyzwyczaić .... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0d 321 Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 3 godziny temu, Mavver napisał: Dwa blaty z przodu będą ok? A dlaczego miały by nie być? Tylko nie pisz proszę "bo mało 'biegów'" Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czer 0 Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia A w tej cenie nie lepiej dorwać indiane x7 z media expert? Akurat jest w cenie 3999 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mavver 1 Napisano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 4 godziny temu, m0d napisał: A dlaczego miały by nie być? Tylko nie pisz proszę "bo mało 'biegów'" Chodziło o porównanie do jednoblatow Nad Indiana też się zastanawiałem, ale wygląd nie do końca do mnie przemawia 😉 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mavver 1 Napisano Niedziela o 11:23 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 11:23 A w cenie do 5k znajdzie się jakaś fajna konkurencja dla Meridy Big Nine 500 lite? 😉 Zdecydowałem że trochę podbije budżet, bo 500 lite w niebieskim kolorze mnie urzekł i ma już Manitou Markhor, który ma b. dobre opinie. 500 lite albo 300 lite są Tubeless ready? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mod Team bogus92 383 Napisano Niedziela o 15:59 Mod Team Udostępnij Napisano Niedziela o 15:59 Sprawdź dwa modele: Rockrider XC500, Kellys Gate. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi