Skocz do zawartości

[2500]rower miejski z wieloma przerzutkami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do tej pory użytkowałam rower crossowy kross evado jakiś tam stary numer bo to rower 10 letni.  Sprawdzal się i w trasie i na szosie. Ale latka lecą i potrzebuje czegoś na czym będę siedziała w pozycji wyprostowanej bez obciążania rąk bo nadgarstek jest po operacji. Szukam teraz roweru miejskiego ale nie holenderki z 3 przerzutkami tylko czegoś lepszego z przerzutkami przód i tył by rower dał też radę jak pojadę w teren. Średnio jak wyjeżdżam na rower to robię te minimum 40 km. Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi, komfortowa dla pozycja na rowerze ale też trasa a nie z koszykiem po bułki do Lidla. Ktoś mi kiedyś powiedział że nie ma dobrych rowerów miejskich bo to takie popierdółki na krótkie przejażdżki po mieście. Poproszę o rady bo wiosna przyszła i chce już rower mieć. 

Napisano

Jeżeli rower na którym jeździsz do tej pory jest wygodny to może wystarczy wymienić rurę sterową na dłuższą i ewentualnie gdyby to było za mało założyć mostek o wznosie 35 stopni. Bo za 2500 zł w tej chwili nie kupisz nic co dałoby Ci odczucie radykalnej zmiany na plus.

Napisano

Nie chcę przerabiać mojego roweru.  Chcę nowy i trochę większy też.  Smutne że za 2500 nie kupię nic sensownego.  Poczekam jeszcze na inne opinie i konkretne modele link

Napisano

Raczej nikt Ci nie będzie roweru szukał, trochę inicjatywy😂

A tak w ogóle biorąc pod uwagę specyfikę rynku rowerów "miejskich" to szukałbym jakiejś używki. Tak to już jest z tymi sprzętami, że ludzie kupują nowe, szybko dochodzą do wniosku, że 17kg roweru niewiele ma wspólnego z przyjemnością z jazdy i trzeba je opchnąć za śmieszne pieniądze bo zainteresowanie takim rowerem za cenę większą niż kilka stów jest marginalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...