Skocz do zawartości

[1500] Trekkingowy, kobieta wzrost 154 cm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję dla dziewczyny roweru trekkingowego. Ma ona dość niski wzrost, bo około 154 cm, waga 45 kg, dlatego głównym problemem wydaje się być rozmiar ramy.

Zaryzykowaliśmy i kupiliśmy Lazaro Senatore V3 w rozmiarze 17" i kołach 28". Niestety rower okazuje się trochę za duży. Nie ma możliwości opuszczenia siodełka, tak żeby swobodnie sięgała stopami do pedałów i ogólnie kierownica jest trochę za daleko. Nie jest źle, ale wydaje się nam, że rama powinna być mniejsza. Niestety będziemy musieli chyba zrobić zwrot.

Ja sam mam 170 cm wzrostu i posiadam rower Lazaro V3 z 2015 roku w rozmiarze 17" i jest dla mnie idealny. Trochę zrobiliśmy błąd, że kupiliśmy dla niej rower, nie przymierzając się wcześniej do tego typu ramy, no ale cóż. Zależy nam przede wszystkim na dobrych podzespołach, marka nie ma znaczenia. Dlatego właśnie wybór padł na Lazaro, bo są raczej bezkonkurencyjni w relacji cena/jakość.

Proszę o poradę i pomoc w doborze konkretnego modelu. Cena to około 1500 zł, może być więcej - maksymalnie 2000 zł. Rama prawdopodobnie musi być 15", ale koła chcielibyśmy utrzymać te 28".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...