wkg Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 10 minut temu, MaxCava napisał: tylko bliżej 20 km/h ( co jest lipą, jak na płaskie i nawet na opony pokroju 2-2,2 ) Właśnie przekreśliłeś wartość wszystkiego, co napisałeś w tym wątku
Mod Team KrissDeValnor Napisano 6 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2020 Wbrew pozorom, nawet na nizinie można całkiem fajnie pojeździć z podobną średnią ( lekkie MTB ), która sama w sobie nie do końca jest wyznacznikiem, a wiem co mówię, bo jeździłem też w przedziale 24 -27 ( miałem wtedy spore parcie i średnia się liczyła )...
wkg Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Jest wiele nizinnych ścieżek gdzie o średniej 15 można tylko pomarzyć ;D No, przesadziłem - kilka takich znam. Ale o 20 to tak.
SoloTM Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Na asfalcie, nawet nie do końca płaskim, oponach 2,25 mtb to i grubasek może kilkadziesiąt km zrobić ze średnią powyżej 25 kmh ( po 40 tce )
Mod Team KrissDeValnor Napisano 6 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2020 O asfalcie nie mówimy, zresztą ja np. często mogę bardziej cisnąć w terenie, a na czarnym odpuszczam
wkg Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Hehehehhe .... ja mam odruch Pawłowa na zapach cebuli. Na Scandia MTB nad Jeziorką są pola z cebulą. Na bulwarach to już mam rozjazd. 5 minut temu, SoloTM napisał: Na asfalcie, nawet nie do końca płaskim, oponach 2,25 mtb to i grubasek może kilkadziesiąt km zrobić ze średnią powyżej 25 kmh ( po 40 tce ) Na asfalcie, nawet nie do końca płaskim, oponach 2,25 mtb to i grubaskowi trudno zejść poniżej 25 na kilkudziesięciu km Tu się zaczyna robić problem: https://www.strava.com/segments/23128537 https://www.strava.com/segments/21861964 Godzinę temu, Bogusz10 napisał: Rozważam tylko ewentualne przejście na 2x. Szczerze mówiąc to ja bym rozważył zdjęcie patelni. Lub napęd 1x.
SoloTM Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Jak jest piniądz to komplet deore, lubi twardo to korba 38/28 + kaseta 11-32. Przestanie lubić to sobie blaty zmieni. Lub/i kasetę. @wkg co to jakiś slalom po piaskownicy - mokradłach ? U nas po płaskim lesie to się szybciej jeździ https://www.strava.com/segments/12263420 /edit Od 9:43 do 12:06 ( to oczywiście nie ja, choć jego czas tutaj to mój rekord )
wkg Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 16 minut temu, SoloTM napisał: Jak jest piniądz to komplet deore, lubi twardo to korba 38/28 + kaseta 11-32. Przestanie lubić to sobie blaty zmieni. Lub/i kasetę. @wkg co to jakiś slalom po piaskownicy - mokradłach ? U nas po płaskim lesie to się szybciej jeździ To problem z kadencją a nie z napędem. IMHO (taki disclaimer). Jakby tu powiedzieć - to jazda w terenie. Wrzuciłeś filmik z wyścigu szosowego Ci goście z czołówki segmentów które wrzuciłem mają VAM 1600.
cervandes Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 12 godzin temu, wkg napisał: No tak, to się wypchnie na twardo ... Przypominam, że na moim rowerze i mojej trasie jadę nadal ja.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2020 To znaczy, że niekoniecznie trzeba wypychać
wkg Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 Oczywiście, napisałem, że można, da radę itd itp. Młynek jest konieczny przy długich podjazdach ...
SoloTM Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 Albo takich gdzie trzeba siedzieć na tyłku bo stanięcie w pedałach lub/i przesunięcie się do przodu to zerwanie przyczepności. No, ale musi być raczej stromy podjazd, pewnie gdzieś w okolicy 10 % jest ta granica. ( zalezy oczywiście od podłoża - przyczepności )
wkg Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 Chyba, że piaszczysty, żwirowy - takie Beskidy dają popalić na pożarówkach :/
cervandes Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 4 godziny temu, wkg napisał: ? No że każdy musi swój konkretny przypadek rozpatrywać indywidualnie. Że mi 1x11 34 -11/42 wpisuje się idealnie w wymagania. Proste, lekkie, skuteczne, łatwe w czyszczeniu i serwisie itd itp, do tego podczas jazdy niczego i nigdzie mi nie brakuje.
wkg Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 A oczywiście, zresztą piszemy to samo - na takie podjazdy nie trzeba w sumie młynka.
Bogusz10 Napisano 10 Kwietnia 2020 Autor Napisano 10 Kwietnia 2020 Mogę zaproponować dosyć popularne i częste rozwiązanie jakim jest korba o stopniowaniu 36-26 oraz kaseta 11-42.Mamy szeroki zakres przełożeń przy takim połączeniu. Jest to najczęstsza konfiguracja wybierana przez klientów - z serwisu rowerowego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.