Skocz do zawartości

[Rockrider ST900] Zmiana przelozen na bardziej miejskie

Itor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak już napisałem napędy 1x ( i inne kombinacje )  nie są moją specjalnością ale gdyby to był mój rower/problem to zastanowiłbym się , popytał , nad takimi rozwiązaniami

1 podkładki w mufie od strony korby . Owszem zmienią linię łańcucha ale może nie na tyle żeby to uniemożliwiało prawidłową pracę napędu . 2-3 mm mogą mieć znaczenie , a autor i tak stawia na twarde biegi czyli zewnętrzne zębatki kasety .

2   2 tarcze z przodu . Chyba się da . Trochę trzeba by zainwestować ale rower zyskałby nowe możliwości .

Oczywiście teoretyzuję ale są tu fachowcy którzy wiedzą czy któreś z tych rozwiązań jest wykonalne . 

Napisano

Nie ma mowy o przedniej zmieniarce. Nie wejdzie. Może na krzywy ryj jakoś dałoby się wcisnąć side swing na średnią lub wysoką obejmę, ale wtedy trzeba było chyba usztywnić tył bo ramie mogłoby tam zachaczać.

Napisano

Koledzy serdecznie dziekuje za wszystkie sugestie. Udalo mi sie dzisiaj wymienic rower z jednym z cyclomaniakow:) wymianka poszla na indiana x-pulse 6.9 przerobiona na 1x10 z blatem 38 T :) teraz jest ok:) i jak to prorokowal tu jeden z forumowiczow zapytam o bardziej cywilne opony:) obecnie sa 29 x 2.1 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...