Skocz do zawartości

[amortyzator przód] RS Lyrik kupować czy nie?

Rey112

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie ma na to reguły... Jak posmarujesz tak jedziesz. Jak będziesz robić regularnie serwis to nic się nie powinno wytrzeć. Bez serwisu czarna anoda  zazwyczaj znika po pół roku intensywnego użytkowania lub prędzej.

Napisano

Od warunków sporo zależy. Jak golenie wiecznie oblepione błotem to z czasem coś się będzie przedostawać. Ważny jest dlatego rygor pod względem serwisów. Co 50h zajmujesz, czyściwa, sprawdzasz czy nic nie zdziera anody na goleniach, pierzesz gąbki z syfu i je nasączasz, aplikujesz świeży smar pod uszczelki oraz świeży olej. Co 200h wymienisz uszczelki kurzowe (co też ma  zasadnjczy wpływ na utrzymanie goleni w dobrym stanie) i ew. inne uszczelnienia.

Napisano

Gościu do mnie w sklepie gada 15w to będziesz miał beton on jest do ciężkich motocykli i dali mi 5W.

Jakiś rzadki jak woda nie będzie za rzadki?

P_20200212_170220_compress30.jpg

Napisano

W motocyklach zauważ że dolewasz trochę więcej oleju do lag niż kilkanaście/kilkadziesiąt ml jak w rowerze. Jak dla mnie może być trochę za rzadki, 7.5w to takie chyba minimum jeśli miałbym to robić u siebie. na pewno ci mulic na nim nie będzie i będzie działać w niższych temperaturach. Ale bez obaw możesz zalać, nie zatrze się od tego. Chociaż następnym razem nie daj sobą manipulować i bierz to po co przyszedłeś.

Napisano

Ten olej wylej albo oddaj i kup olej zalecany do pike/lyrik/yari/revelation czyli RS 0W30 koszt kilkanaście zł za 120ml. Albo lej co chcesz ale później żebyś nie jęczał że amor do bani bo po sezonie CSU i/lub ślizgi do wymiany. No i człek w sklepie pewnie miał na myśli olej do otwartej kąpieli tłumika a nie smarowania, ten w lyrik/pike jest jeszcze bardziej wymyślny.

Napisano

Lyrika przyszedł.

27.5 180mm

Po mojemu uszczelki do wymiany bo zostają prążki na goleniach?

P_20200214_183214_compress44.jpg

O tutaj widać.

Forum świruje i zdjęć nie chce przyjąć.

I niech mi ktoś powie jak go się rozbiera?

P_20200214_183235_compress98.jpg

Napisano

Ciężko manuala ściągnąć czy na YT zobaczyć?

Jak zostawia krążki olejowe to może po prostu jest nasmarowany jak Bozia przykazała....

Napisano

Przecież to kurz przylepiony do nadmiaru smaru/oleju spod uszczelek po serwisie podstawowym. Minie po 2-3 dniach jazdy, będzie się stopniowo zmniejszać.

Naprawdę kupujesz amor za takie pieniądze i nie wiesz jak go rozebrać? Bez urazy ale wydajesz dużą kase bez elementarnej wiedzy

Napisano
1 godzinę temu, Rey112 napisał:

I niech mi ktoś powie jak go się rozbiera?

Spuszczenie powietrza, odkręcenie i opukanie dwóch śrubek to chyba nie filozofia

Napisano

A jak myślisz, co jest na uszczelkach jak je wkłada? Gluty z poprzedniego serwisu?

Napisano

....i masz na nich fabryczny smar, po co ma je więc smarować???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...