Bulbulator Napisano 5 Czerwca 2019 Napisano 5 Czerwca 2019 Cześć! Chciałbym żebyście mi doradzili, jaki rower kupić na bardzo długą trasę (cała Ameryka Południowa wzdłóż). Zazwyczaj wszystko sobie dobierałem sam, ale tym razem wolę spytać o poradę. Na co dzień jeżdżę góralem z oponami 1,5 cala i kierownicą multipozycyjną. Moje "wymagania": - lekki!!! - rama dająca wygodną pozycję - solidny - raczej z przednim amorem, sztywne widelce zdaje się dają nieźle w kość na szutrze po dłuższym czasie - preferuję v-brake, tarcz się boję ze względu na trudniejsze serwisowanie w terenie "w razie wu", oraz +10 do wizualnej wartości roweru - nie umiem się przekonać do kierownicy szosowej, zresztą to nie jest moja ulubiona pozycja na rowerze bo bolą mnie nadgarstki jeśli zbyt duży ciężar przenoszę na ręce. Oczywiście w razie czego mogę kupić z taką kierownicą i wymienić sobie na coś innego. Byłoby fajnie, gdyby nie wyglądał na drogi, np. był jednolity albo chociaż pozbawiony malowania krzyczącego "dużo kosztowałem, zabij typka który na mnie jedzie i będziesz miał rower za równowartość rocznych zarobków". Ale to też da się zmienić. 85kg/183cm
dovectra Napisano 5 Czerwca 2019 Napisano 5 Czerwca 2019 Godzinę temu, Bulbulator napisał: Na co dzień jeżdżę góralem z oponami 1,5 cala i kierownicą multipozycyjną. I na tym poprzestań. To wystarczy Godzinę temu, Bulbulator napisał: - lekki!!! W tym przypadku 1-2 kg w te czy we wte.. przy objuczeniu 50 kg towaru... to nie ma sensu Godzinę temu, Bulbulator napisał: tarcz się boję Hydrauliki w wysokich górach mogą siknąć. Ale to już poczytaj relacje wędrowców. Godzinę temu, Bulbulator napisał: raczej z przednim amorem, no to jakiś porządnie uszczelniony RS.
Bulbulator Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Napisano 5 Czerwca 2019 22 minuty temu, dovectra napisał: I na tym poprzestań. To wystarczy Nie wystarczy Zresztą mam zużyty osprzęt i niskiej klasy. Nie pogardzę nowym albo chociaż doskonale przeserwisowanym Deore. Chcę też w końcu mieć lekkiego treka a nie same górale. Cytat W tym przypadku 1-2 kg w te czy we wte.. przy objuczeniu 50 kg towaru... to nie ma sensu Nikt nie mówi o 50kg. Mój setup sakwowo-bagażowy będzie pół na pół między zwykłym a bike-packingiem. Ilość sprzętu oceniam na 9-10kg max razem z wodą.
dovectra Napisano 5 Czerwca 2019 Napisano 5 Czerwca 2019 POzostaje Ci krosiarskie mtb. (Czyli krótka rama) Albo krosiak ale lepszy (bo Paragona to mają nieliczne)
paulsen Napisano 5 Czerwca 2019 Napisano 5 Czerwca 2019 Coś takiego: https://www.rosebikes.pl/rose-black-creek-deore-men-2670459 lub https://www.rosebikes.pl/rose-count-solo-1-bike-now-2671442 lub model wyżej i dokupić do niego bagażnik
Bulbulator Napisano 6 Czerwca 2019 Autor Napisano 6 Czerwca 2019 13 godzin temu, paulsen napisał: Coś takiego: https://www.rosebikes.pl/rose-black-creek-deore-men-2670459 lub https://www.rosebikes.pl/rose-count-solo-1-bike-now-2671442 lub model wyżej i dokupić do niego bagażnik Dzięki ale nie jestem zainteresowany góralem. Zresztą on ma wszystko czego nie chcę i musiałbym wymieniać na własną rękę: tarcze, grube opony, kierownica mtb. A ten trek to prawie 16kg .____. bardziej wolałbym coś w stylu gravela
wkg Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 Gravel z amorem ? Na takie wyprawy to Fuji Jari, Kona Sutra, Author Ronin (niedawno była tu relacja człowieka który na Roninie tą trasę właśnie zrobił), Specialized Sequoia, Marin Four Corners i podobne. Alternatywa to mtb z mocowaniami pod bagażnik - Rose Count Solo to świetny wybór moim zdaniem ale z dobrym amortyzatorem. Zresztą amor to przereklamowana sprawa, na wybojach tyłek bardziej boli Twój bagaż to będzie min 30 kg, wagą bym się nie przejmował. Zmieścisz się spokojnie w 4 000 za goły rower. Kierownicą się nie przejmuj - wsiądź na gravela - ma bardzo komfortową pozycję a baranek daje więcej kombinacji chwytów. Nie ma nic ale to nic do pozycji na rowerze, nadgarstków itd ... Ronin z tego towarzystwa najmniej wyględny ale hamulce słabe. O V-brejkach jeżeli góry to zapomnij. Poszukaj tej relacji o której pisałem i poczytaj o hamulcach, szerokości opon i wnioskach po wyprawie : )
paulsen Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 Zatem może coś takiego: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-cross-gravel-apex-1x11-2671705 i do konfiguracji dodać taki element: REDSHIFT SHOCKSTOP SUSPENSION. Klienci biorą i nie narzekają
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 I ci klienci jeżdżą na wielomiesięczne wyprawy na tym rowerze? Z napędem 1x11?
m0d Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 A czego temu napędowi niby brakuje pod kątem "wielomiesięcznych wypraw"?
wkg Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 Rozpiętości. I nie wiem jak tam bagażnik domontować.
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 W żadnej relacji z takiej wyprawy, a czytałem ich już wiele, nie pamiętam użycia 1x11
wkg Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 Oczywiście - a wielu pisało, że jeszcze raz to by założyli napęd mtb 3x ... No i robią to z przyczepką : )
dracozao Napisano 8 Czerwca 2019 Napisano 8 Czerwca 2019 Myślałbym o stalowej ramie. Bo alu mało kto pospawa, a stal pewnie wszędzie ogarną. W takiej wyprawie może mieć to znaczenie.
lederfox34 Napisano 9 Czerwca 2019 Napisano 9 Czerwca 2019 Rok temu wciągnął mnie serial rowerem przez Ameryki (od południowej po północną do festiwalu płonącego człowieka bodajże facet jechał). Jechał sam, z kamerą, miał aluminiowego cannondale na 105, cantilevery, trojrzedowa korba (Andy ponoć lepiej wchodziły :)) miał bagażnik tył i przód plus takie coś co liczyło ile paliwa zaoszczędzi pedalujac. Więc albo seryjny projekt z tych co panowie proponują albo samodzielnie lekki upgrade. Jest kilka fajnych blogów ludzi z takich wypraw,jeden na pewno na 29.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.