Skocz do zawartości

[fitness] pomoc w wyborze

Wafel69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

znacie jakiś rower fitness, który miałby blat 3rzędowy, albo 2rzędowy ale z proporcjami przerzutek najmniejsza z przodu/największa z tyłu mniej niż 1.0?

Do tego osprzet w miarę niezły...

Napisano

jednak troche za drogie. Szukam nadal i proszę o pomoc.

- rower fitness, który miałby blat 3rzędowy, albo 2rzędowy ale z proporcjami przerzutek najmniejsza z przodu/największa z tyłu mniej niż 1.0?

- do kwoty 4500zł

Napisano
1 godzinę temu, Wafel69 napisał:

z proporcjami przerzutek najmniejsza z przodu/największa z tyłu mniej niż 1.0

Taka mała uwaga odnośnie nazewnictwa - przerzutka to taki mechanizm umożliwiający zmianę przełożeń, w rowerze masz ich max dwie, przednią i tylną. To o czym piszesz to zębatki i chcesz dobrać tak napęd by mieć PRZEŁOŻENIE mniejsze niż 1:1.

Napisano

szukam roweru 80% asfalt, 20% szutry. Ponieważ jeżdzę na wyprawy wysoko w Alpy potrzebuję "miękkie przełożenia". Gravel czyli baranek odpada.

Teraz mam stare mtb ze sztywnym widelcem Mosso. 

Napisano

Fitnessy mają zwykle hamulce szosowe, a klamki zwykłe z ciągiem pod hamulce szosowe są jak dla mnie tragiczne. Hamowałeś takim? Ja miałem okazję pomacać przez chwilę i nigdy bym się na coś takiego nie zdecydował. Zdecydowanie brać gravela z mechanicznymi tarczówkami, np. trp spyre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...