szariczek007 Napisano 8 Października 2018 Napisano 8 Października 2018 Po złożeniu roweru Trek roscoe 7 model 2019 w autoryzowanym serwisie chciałem kupić olej do łańcucha.Pani,która tam pracuję powiedziała mi,że łańcuch jest nasmarowany fabrycznym olejem i dwa lata nie trzeba go smarować.Co o tym sądzicie?
maklakiewicz Napisano 9 Października 2018 Napisano 9 Października 2018 Myślę, że ją pogięło Usuń ten fabryczny smar jakimś odtłuszczaczem i nasmaruj jak należy.
Gość Napisano 9 Października 2018 Napisano 9 Października 2018 2 lata? A czemu nie 1,5? A może jednak 3? To jest właśnie odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku... Nic nie usuwaj, fabryczny smar jest najlepszy. Wytrzyj smar z zewnętrznej powierzchni łańcucha i smaruj co normalny okres czasu. W moim przypadku oznacza to około 100km w suchych warunkach. W mokrych równie dobrze może to oznaczać 20km.
seraph Napisano 9 Października 2018 Napisano 9 Października 2018 Mi fabryczny smar KMC na szosie wytrzymał 200 km, ale po jakichś 150 musiałem już przetrzeć łańcuch z wierzchu szmatką z benzyną, bo się usyfił. Mimo to trzeba przyznać, że fabryczne smary dają radę i zmywanie ich to trochę przesada, ale 2 lata to wytrzyma chyba jak rower będzie stał
cervandes Napisano 9 Października 2018 Napisano 9 Października 2018 Panowie, niektórzy w rok nie robią tyle ile mi się zdarza trzasnąć w dzień. To fabryczne coś to taki miód jest, bardzo ciężko to wyszorować z łańcucha, ale działa świetnie. No i najważniejsze. Po co kolejny temat o smarowaniu. Bo co, bo Trek to potrzebuje innego oleju niż każdy inny producent?
Pietern Napisano 9 Października 2018 Napisano 9 Października 2018 7 godzin temu, szariczek007 napisał: Trek roscoe 7 model 2019 w autoryzowanym serwisie Się tu koledzy naśmiewają, a to model jest na rok następny. Może Treki w 2019 roku będą miały taki smar na lata? Hę? Z zawiści was wykrzywia, ot co! ;D A jak temat jest o smarowaniu, to ja wypłukuję tego fabrycznego ulepa. Mam gdzieś czy jest dobry, czy nie. Najważniejsze jest by łańcuch nie był oblepiony syfem, jak Ronaldo wielbicielkami.
Mod Team sznib Napisano 9 Października 2018 Mod Team Napisano 9 Października 2018 58 minut temu, cervandes napisał: Po co kolejny temat o smarowaniu. Bo co, bo Trek to potrzebuje innego oleju niż każdy inny producent? O, właśnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.