Skocz do zawartości

[ankieta] Wpływ jazdy na rowerze górskim na ból kręgosłupa.

apsend

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja mam tak że jak jadę długo (3 godz.) i ze średnią prędkością ok 27 km/h to po tym czasie strasznie mnie plecy bolą w odcinku lędźwiowym. Nie wiem czym to jest spowodowane. Macie jakieś ćwiczenia na to w czasie postoju. Ja się trochę powyginam i mnie przestaje ale potem znowu. Dzięki za pomoc.

Napisano

czasami czuje plecy, ale nie jest to mocny bol. Generalnie jazda na rowerze sprawia ze nie budze sie rano z bolem plecow a jak przestaje jezdzic (po okolo tygodniu) po ranny bol plecow wraca.

Napisano

szacik - proponuję skłony, ale najlepiej z 3 dni w tygodniu skłony z ciężarkami w domku. Mnie po tym plecy szybko przestały boleć. Tylko nie zaczynaj od dużego ciężaru na początek, bo przyniesie to odwrotny skutek :woot:

• 2 miesiące temu...
Napisano

Tak się podłączę do tematu, mnie czasem dolega ból najczęściej rano po wstaniu kiedy jeżdżę nieregularnie, ale zastanawia mnie czy to wina treningu czy np. mostka.

Napisano

Ja zauważyłem u siebie bóle pleców (podczas jazdy rowerem) razem z początkiem roku szkolnego. Wina plecaka pewnie, który potrafi ważyć dobrze powyżej 10kg :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...