Skocz do zawartości

[kaseta] Unibike crossfire

Gucio2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od dłuższego czasu śmigam sobie rowerkiem Unibike Crossfire. Przejechałem nim w tamtym roku około 10.000 km głównie dojazdy do pracy i weekendowe wyprawy naprawdę jak dla mnie dużo i sam jestem w szoku że rower dalej się trzyma. Jednak zauważyłem że kaseta wymaga wymiany. Wynalazłem sobie w jednym takim internetowym sklepie kasetę SRAM PG-970 DH z uwagi że jest to moja pierwsza taka wymiana czy możecie doradzić jaki do tego dobrać łańcuch i przednią korbę, wolnobieg i tak dalej żeby potem nie było niespodzianek że coś nie pasuje. 

Napisano

Jeśli fabryczna wytrzymała tyle to weź taką samą (jak mniemam najniższy model shimano). Łańcuch KMC X9.93. Korba fabryczna powinna mieć wymienne tarcze. Do tego zjechana jest co najwyżej jedna z nich - po co się pakować w koszty - wymień samą tarczę za ~50zł.

• Mod Team
Napisano
Teraz, Gucio2000 napisał:

Okej łańcuch zamówiony czy jest jeszcze coś wartego uwagi ?

Spinka jak zawiedzie łańcuch. No i do tego również rozkuwacz jak już idziemy w spinkę.

Jak zerwiesz przerzutkę z tyłu spinka też dupę ratuje. Można singla na dojazd zrobić.

Jak zamówiłeś łańcuch KMC to spinka w zestawie ale zapas wskazany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...