Skocz do zawartości

[Opony] Mitas Scylla 2.25

Mustache

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. zamiarzm od razu po zakupie nowego roweru 29er zmienic opony z 2.1 na 2.25. Czy Mitas Scylla to opona godna polecenia? Czy jej grubosci nie jest zanizona? Jesli nie Mitas co proponujecie aby rozmiarowka była rzeczywista. Potrzebuje typowej opony do XC. Do tej pry jezdzilem na Conti X-Kingu i to jest moje optimum.

Napisano

Do tej pry jezdzilem na Conti X-Kingu i to jest moje optimum.
Patrząc na bieżnik (jego wysokość i gęstość) to tym oponom Rubeny bliżej do Race Kinga czy Racing Ralph niż do XKinga... Ze swojej strony mogę Ci polecić Vittoria Barzo 2,25 :thumbsup: 
Napisano

Mitasa wybralem bo Jolanda na nim lata

Zawodnicy nie wybieraja marki opon tylko jeżdzą na oponach sponsora ;), Mitas to stara Rubena.  Co do samych opon kolega ma najwyższy model scylli i poleca. Ja jeździłem na najtańszych ocelotach i były wyjątkowo nieciekawe.  

Napisano

Ale nikt nie mowi Jola Demolka poszla do sklepu i kupila Mitasy. Podobnie jak Krossa. Jednak na Mitasach zdobyla ledwo co Mistrza Swiata. A to juz o czyms swiadczy

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ja jeździłem na modelu Zefyros ( niby 26' ale bieżnik ten sam). Bardzo szybka opona, nieco ślizgała się na wyschniętych utwardzonych ścieżkach. Jednak gdy miała warunki żeby się "wgryźć" to dawała radę. Natomiast dla mnie wielkim minusem było minimalne ciśnienie. Mimo że ważę ~60kg w ubraniu to poniżej 2.2 Bar opona pływała i była niezdatna do jazdy. Dla porównania w Race King jestem w stanie zejść do 1.5 Bar i spokojnie jeździć.

Napisano

mozecie powiedziec, ktora marka rzeczywiście trzyma rozmiarowke?

jak na razie mamy dwie marki:

1. Mitas

2. Continental

Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka

• Mod Team
Napisano

Sporo zależy od szerokości obręczy i jak opona się ułoży, więc nie ma się co ciąć aż tak na milimetry.

A jak już chcesz dokładnie wiedzieć, to musisz przeprowadzić ankietę kto na czym śmiga i porównać :icon_wink:

Ja mam np. Schwalbe RaRa 2,25 " na obręczy o szerokości wewnętrznej 19 mm i wyszło mi 54 mm szerokości opony ( deklarowana 57 mm ).

Napisano

Sporo zależy od szerokości obręczy i jak opona się ułoży, więc nie ma się co ciąć aż tak na milimetry.
I ciśnienia...

mozecie powiedziec, ktora marka rzeczywiście trzyma rozmiarowke? jak na razie mamy dwie marki: 1. Mitas 2. Continental

Bo conti mialem zawsze 2.4 a tak naprawde byly 2.2.
:whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...