Mustache Napisano 25 Września 2017 Napisano 25 Września 2017 Witam. zamiarzm od razu po zakupie nowego roweru 29er zmienic opony z 2.1 na 2.25. Czy Mitas Scylla to opona godna polecenia? Czy jej grubosci nie jest zanizona? Jesli nie Mitas co proponujecie aby rozmiarowka była rzeczywista. Potrzebuje typowej opony do XC. Do tej pry jezdzilem na Conti X-Kingu i to jest moje optimum.
Alsew Napisano 25 Września 2017 Napisano 25 Września 2017 Do tej pry jezdzilem na Conti X-Kingu i to jest moje optimum. Patrząc na bieżnik (jego wysokość i gęstość) to tym oponom Rubeny bliżej do Race Kinga czy Racing Ralph niż do XKinga... Ze swojej strony mogę Ci polecić Vittoria Barzo 2,25
Mustache Napisano 25 Września 2017 Autor Napisano 25 Września 2017 a czy ten Geax trzyma rozmiar? Bo conti mialem zawsze 2.4 a tak naprawde byly 2.2. Mitasa wybralem bo Jolanda na nim lata i chcialem byc troche jak ona http://marathonmtb.com/2017/09/09/bike-check-jolanda-neff-kross-level/
Alsew Napisano 25 Września 2017 Napisano 25 Września 2017 a czy ten Geax trzyma rozmiar? Wszystkie Geaxy trzymają swoje wymiary, mam Barzo 2,1 i Saguaro 2,2 i to są naprawdę porządne gumy.
Mustache Napisano 25 Września 2017 Autor Napisano 25 Września 2017 oki, biore pod uwage Barzo. A Maxiss do XC to ktory model? Myslalem tez nad Michelin ale sa drogie i slabo dostepne u nas.
AkadaemiaStolarstwa Napisano 25 Września 2017 Napisano 25 Września 2017 Mitasa wybralem bo Jolanda na nim lata Zawodnicy nie wybieraja marki opon tylko jeżdzą na oponach sponsora , Mitas to stara Rubena. Co do samych opon kolega ma najwyższy model scylli i poleca. Ja jeździłem na najtańszych ocelotach i były wyjątkowo nieciekawe.
Mustache Napisano 25 Września 2017 Autor Napisano 25 Września 2017 Ale nikt nie mowi Jola Demolka poszla do sklepu i kupila Mitasy. Podobnie jak Krossa. Jednak na Mitasach zdobyla ledwo co Mistrza Swiata. A to juz o czyms swiadczy Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Mod Team durnykot Napisano 25 Września 2017 Mod Team Napisano 25 Września 2017 Jeździłem na modelu Charybdis ( bardziej podobny do X-Kinga) i byłem bardzo zadowolony. https://www.forumrowerowe.org/topic/101079-opona-rubena-charybdis-tubeless-20/ Widzę ,że od tego czasu wiele się w oponie nie zmieniło.
Gość Napisano 25 Września 2017 Napisano 25 Września 2017 Ja jeździłem na modelu Zefyros ( niby 26' ale bieżnik ten sam). Bardzo szybka opona, nieco ślizgała się na wyschniętych utwardzonych ścieżkach. Jednak gdy miała warunki żeby się "wgryźć" to dawała radę. Natomiast dla mnie wielkim minusem było minimalne ciśnienie. Mimo że ważę ~60kg w ubraniu to poniżej 2.2 Bar opona pływała i była niezdatna do jazdy. Dla porównania w Race King jestem w stanie zejść do 1.5 Bar i spokojnie jeździć.
radziuGD Napisano 25 Września 2017 Napisano 25 Września 2017 Ja mam zefyrosa 29x2,25 i wiele dobrego mogę powiedzieć o tej oponie ale rozmiaru na obręczy 20mm nie trzyma, realnie jakieś 53 - 54 mm
Mustache Napisano 25 Września 2017 Autor Napisano 25 Września 2017 mozecie powiedziec, ktora marka rzeczywiście trzyma rozmiarowke? jak na razie mamy dwie marki: 1. Mitas 2. Continental Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Września 2017 Mod Team Napisano 26 Września 2017 Sporo zależy od szerokości obręczy i jak opona się ułoży, więc nie ma się co ciąć aż tak na milimetry. A jak już chcesz dokładnie wiedzieć, to musisz przeprowadzić ankietę kto na czym śmiga i porównać Ja mam np. Schwalbe RaRa 2,25 " na obręczy o szerokości wewnętrznej 19 mm i wyszło mi 54 mm szerokości opony ( deklarowana 57 mm ).
Alsew Napisano 26 Września 2017 Napisano 26 Września 2017 Sporo zależy od szerokości obręczy i jak opona się ułoży, więc nie ma się co ciąć aż tak na milimetry. I ciśnienia... mozecie powiedziec, ktora marka rzeczywiście trzyma rozmiarowke? jak na razie mamy dwie marki: 1. Mitas 2. Continental Bo conti mialem zawsze 2.4 a tak naprawde byly 2.2.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.