inforobert Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 Witam. Dzisiaj miałem problem z rozebraniem takiego bębenka. http://www.rowerek.pl/Products/Show/2963239/Bebenek_piasty_Shimano_FH_TX800_FH_RM30_FH_RM33_FH_RM35_FH_RM60_FH_RM65_ Osłonki bieżni nie sposób było wyjąć. Ktoś miał już podobny problem ?
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2017 Mod Team Napisano 2 Września 2017 Ona nie służy do wyjmowania i bez uszkodzenia jest to mało prawdopodobne. Jak ją wyjmiesz, bębenek rozkręca sie jak każdy inny shimano,
inforobert Napisano 2 Września 2017 Autor Napisano 2 Września 2017 Dzięki. Przesmarowałem bez wyjmowania.
Mod Team michuuu Napisano 2 Września 2017 Mod Team Napisano 2 Września 2017 Rozbieralny jest każdy, nie każdy jest składalny.
inforobert Napisano 2 Września 2017 Autor Napisano 2 Września 2017 Pewnie gdybym się bardziej zaparł to osłonę bym wyrwał, ale gdy zaczęła się krzywić to odpuściłem.
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2017 Mod Team Napisano 3 Września 2017 Poco sie męczyć jak nowy za 30zł można kupić? Taką strategię przyjęło shimano.
cervandes Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Rozbieralny jest każdy, nie każdy jest składalny. Powodzenia w rozbieraniu nowych bębenków formula
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2017 Mod Team Napisano 3 Września 2017 Bębenki formuli o ile o tej chińskiej mówimy są zużyte już za nowości
Kolmark Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Witam. Dzisiaj miałem problem z rozebraniem takiego bębenka. http://www.rowerek.pl/Products/Show/2963239/Bebenek_piasty_Shimano_FH_TX800_FH_RM30_FH_RM33_FH_RM35_FH_RM60_FH_RM65_ Osłonki bieżni nie sposób było wyjąć. Ktoś miał już podobny problem ? To jest do wyjęcia bez zniszczenia. Szczypce do zewnętrznych pierścieni sprężystych wkładamy przez otwór, ściskamy, żeby się szczęki szczypiec rozsunęły wewnątrz, pociągamy i już. Czasami trzeba kilka razy pociągnąć w różnych miejscach dookoła, bo mocno siedzą. Najłatwiej wychodzą pierścienie oblane gumą (banalne), w wyższych modelach piast Shimano i najlepiej się je ponownie wkłada. Jeśli nie chcemy rozbierać bębenka, to tak jak Puklus pisał - zostawiamy chwasta w spokoju Da się przesmarować i bez tego, a jak złom, to za 30zł nowy bębenek - szybciej, mniej problemów, trudniej zepsuć, nie potrzeba słynnego narzędzia do rozkręcania bębenka.
Witboj Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Powodzenia w rozbieraniu nowych bębenków formula :-) Trzy klucze z połamanymi ząbkami a bębenek nie drgnął nawet:-) Ale i tak zniszczone uszczelnienie, dokładnie jak Puklus opisał, więc kupiłem nowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.