Janu_sz Napisano 7 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Lem się nie mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 https://pl.aliexpress.com/item/33060470110.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.36a25c0fjrJ8NM Zapłaciłem 13,24 pln. ( różnica w kursie dolara ) Grube ( chciałem grube - czy się sprawdzą to się okaże ) , nie śliskie, ładnie wykończone, korki z logo, wygląda na produkt dobrej jakości. Przesyłka szła równo 30 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Czerwona "anoda" blaknie momentalnie na słońcu. Podobnie chińska złota i niebieska. Czarna jakoś się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 (edytowane) Wziąłbym z czarnymi, ale nie było. Bez problemu za to można było te gripy po 30 pln znaleźć na ali. W tej cenie czarnych objemek nie znalazłem. ( całych czarnych - grip + obejma ) Edytowane 10 Lutego 2020 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 15 minut temu, Dokumosa napisał: Czerwona "anoda" blaknie momentalnie na słońcu. Mam czerwoną, co prawda nie na slikonie, tylko na tym: https://www.aliexpress.com/item/32608064303.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.17ae2e0e4ZaQnv od chyba kwietnia 2019 i zero blaknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Logo tej firmy nawiązuje nawet graficznie do Meridy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Spotkal ktos z was może zębatkę narrow wide 40t na 110mm bcd w sensownej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitul Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Witam . Po poleceniu jednego z kolegów , zdecydowałem się na zakup lampki Solar Storm X2 . Wczoraj odbyła odbyła się próba bojowa i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem . Czas pracy na maksimum wyniósł 2h przy temp. + 4 . Światło trochę mocno skupione , ale przy oświetleniu 15m przed rowerem jest ok . Jedyny minus to moim zdaniem ,wtyczka mogła by być podłączana przy samej lampce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 W dniu 10.02.2020 o 19:38, rambolbambol napisał: Spotkal ktos z was może zębatkę narrow wide 40t na 110mm bcd w sensownej cenie? Przeczesałem cały Internet i niestety nic takiego nie ma. Ostatecznie kupiłem Banlessa nieużywanego z OLX za 150zł. Rozmiar tak niepopularny, że już poważnie myślałem nad zmianą korby na 104BCD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Ja też kupiłem korbę kwadrat na 104BCD. Czekam teraz na zębatki z chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Ja kupiłem ściągnięte z alli u nas na alledrogo, blat 60 zł, kobra 170 zł Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Zainspirowany tematem postanowiłem samemu zrobić pierwsze zakupy drobnicy od Chińczyków. Miesiąc czekania, ładnie zapakowane, wszystko nówki sztuki jestem mile zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Znowu tanie komplety - 58,47 pln https://pl.aliexpress.com/item/4000582943730.html?spm=a2g01.11973806.wjs46iousrpiqfb.97.900d4QBq4QBqBe&gps-id=6166556&scm=1007.16233.119941.0&scm_id=1007.16233.119941.0&scm-url=1007.16233.119941.0&pvid=4bdceca2-494a-4785-b33e-e70c35b89546 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeszaldo Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 szukam jakiejś malej torby podsiodlowki do szosy, możne ktoś kupował i może polecić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marca 2020 Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Jeździ ktoś na jakiś chińskich platformach? Może coś z rockbrosa? A może olać i kupić darkmoory? Nie zależy mi na wycieniowaniu, ale na trwałości i przyczepności. A i offtop: w końcu przebrnąłem przez te 48 stron. Standardowa moja porada na forach niezwiązanych z komputerami - jak wklejacie linki to przycinajcie je. Będzie ładniej, estetyczniej i bez trackującego was spamu. Zamiast: https://www.aliexpress.com/item/33056297169.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.32226f5bTzlO9m&algo_pvid=1b868adf-ad0f-47e7-8814-224f4e7acd30&algo_expid=1b868adf-ad0f-47e7-8814-224f4e7acd30-0&btsid=0b0a0ae215837089367568154e89b1&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Wklejcie: https://www.aliexpress.com/item/33056297169.html Wszystko to, co znajduje się po .html (albo .htm) to śmieci zawierające info: skąd pochodzi link, kto go kliknął, gdzie i kiedy. Dotyczy to praktycznie dowolnej strony nie tylko alli - w 90% przypadków link oczyszczony zadziała bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Jak chcesz trwałości to Shimano saint względnie xt. Dartmoory są na ślizgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Gdyby ktoś chciał kupić... Jeszcze czekam na drugą i jedziemy z recką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dartmoor jest też na łożyskach, ale za drogi na to czym jest imo, używam z Ali już ponad rok (drugi komplet, pierwszy, na ślizgach, nie dotrwał ich zużycia, prawy pedał złamany w pół po spotkaniu ze skałą przy prędkości 30km/h ) i problemów żadnych nie mam, uszczelnienie mogłoby być lepsze, bo praktycznie go nie ma, ale wszystko działa, luzów nie ma ani nie skrzypią czyli łożyska jeszcze żyją, wszystkie z łożyskami zamiast ślizgów są ok, szukaj tego kształtu jak raceface Chester, na 1enduro masz test także, pozostałe też są spoko, ale ten trochę lepiej trzyma według mnie, poza tym w teorii trochę lepiej się z kamieni ześlizguje ponieważ ma lepsze ścięcie. Cena 80zł spoko nawet jeśli trzebaby co 2 lata wymieniać, ja myślę teraz o tych trochę droższych, aluminiowych z niskim profilem na ślizgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 11 minut temu, piciu256 napisał: Dartmoor jest też na łożyskach, ale za drogi na to czym jest imo, używam z Ali już ponad rok (drugi komplet, pierwszy, na ślizgach, nie dotrwał ich zużycia, prawy pedał złamany w pół po spotkaniu ze skałą przy prędkości 30km/h ) i problemów żadnych nie mam, uszczelnienie mogłoby być lepsze, bo praktycznie go nie ma, ale wszystko działa, luzów nie ma ani nie skrzypią czyli łożyska jeszcze żyją, wszystkie z łożyskami zamiast ślizgów są ok, szukaj tego kształtu jak raceface Chester, na 1enduro masz test także, pozostałe też są spoko, ale ten trochę lepiej trzyma według mnie, poza tym w teorii trochę lepiej się z kamieni ześlizguje ponieważ ma lepsze ścięcie. Cena 80zł spoko nawet jeśli trzebaby co 2 lata wymieniać, ja myślę teraz o tych trochę droższych, aluminiowych z niskim profilem na ślizgach. Pedały wheel up. Mam, potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) Który dartmoor jest na łożyskach bo chyba coś przespałem a miałem praktycznie wszystkie ich platformy? Te pedały w kształcie "czesterów" też na ślizgach. Edytowane 9 Marca 2020 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Na pewno candy jest na łożyskach, candy pro nawet na "maszynach", ale te bez metalowych pinów co się mija z celem, oni mają wogóle jakieś inne kompozytowe? Nie mogę znaleźć, ale nie ma co robić ot, na Aliexpress są na łożyskach dobre tabio i to się liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) Candy Pro jest na pewno na ślizgach - nie liczą się te mikro-łożyska prowadzące na końcu osi - całą siłę przenoszą plastikowe ślizgi na początku osi patrząc od strony korby. Dokładnie tak samo jak pedały o kształcie chesterów (oryginał chester tak samo). Żywotność tych ślizgów to średnio 3 miesiące w zastosowaniach trail. Potem są luzy, piszczenie inn dziwne dźwięki. Jedyne na maszynach jakie miałem to wspomniane WheelUp i ich wariancje - https://pl.aliexpress.com/item/4000216539778.html ale osobiście zawsze zmieniam w nich "piny" na 2mm niższe, słyszałem też o gięciu się osi w tych pedałach aczkolwiek osobiście nigdy nie uświadczyłem (użytkuję 4 komplety). Odnośnie trwałości to nic nie może się równać ze wspomnianymi przeze Shimano (uwzględniając coroczne przeglądy związane z czyszczeniem, smarowaniem i regulacją luzu na łożyskach). Edytowane 9 Marca 2020 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) No dobra pooglądałem sobie te platformy u chinoli i wszystkie w cenie dartmorów wyglądają jak z papieru. Chyba jednak w tym przypadku zdecyduje się na to co u nas dostępne. Jeszcze jedno mnie zastanawia - na ali ciągle przewijają się kółka przerzutek z alu, z tego co tu "piszo" ludzie wytrzymują do pierwszego zanurzenia w błocie. Pojeździł ktoś na nich przez sezon dwa i napisze jak się sprawują? Edytowane 9 Marca 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morty Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 mam nylonowe platformy scudgood i miałem te wheel upy. To są bardzo dobre platformy z konkretnymi pinami, które można wykręcić. Polecam je baaardzo! Te dartmoory candy są zapewne robione w tych samych fabrykach tylko nie są tak wykonane jak wheel up, scudgood i inne. Mam tu na myśli łożyska i piny, te dartmoory będą mniej żywotne. inne ciekawe modele nylonowe:https://pl.aliexpress.com/item/4000372079984.htmlhttps://pl.aliexpress.com/item/32816412020.html albo jak nie chcesz plastików to tutaj ciekawy model https://pl.aliexpress.com/item/4000147383579.html? Ja z kolei mam pytanie odnośnie mocowania convoya do kierownicy. Obecnie mocuję go silikonowej opasce ale jedna mi się juz rozerwała.. Potrzebuuję czegoś trwalszego i stabilniejszego. Możecie coś doradzić? na szybko coś takiego znalazłem, mocowane do mostka i z uchwytem ala gopro, ale czy to jest trwałe? https://pl.aliexpress.com/item/4000030482481.html https://pl.aliexpress.com/item/4000178192513.html z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Te plastyki jak pisał Dokumosa, mają od wewnętrznej strony tylko taką gumkę, która dość szybko się wyciera i słabo spełnia swoją funkcję przylegania i uszczelniania. Od tej strony nie ma więcej uszczelnień, dalej jest ślizg. Syn na nich zrobił już 2.5 tyś. km i wciąż trzymają się dobrze. Jedynie problemem jest zaglądnąć z 3-4 x w roku i przeczyścić i nasmarować. Ja mam na nich jedynie z 500km zrobione i zero problemów...., no ale to mało. Za 5 dych to i tak się mi opłacało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi