dawid Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 Rama ibwidelec maja mocowanie na zacisk hamulca tarczowego, takze bez problemu mozna zamontowac hamulce tarczowe w przyszlosci
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2017 Mod Team Napisano 1 Lipca 2017 Nie wiem czy na owych zdjęciach rower jest w czasie prac, ale tylna przerzutka jest źle zamontowana.
thepanone Napisano 1 Lipca 2017 Autor Napisano 1 Lipca 2017 Nie wiem czy na owych zdjęciach rower jest w czasie prac, ale tylna przerzutka jest źle zamontowana. owszem, rower w trakcie prac. Przerzutkę montowałem wczoraj na czuja.
cervandes Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 Weź Ty zaczekaj, będzie budżet na hamulce to kupisz wtedy koła tylko pod tarcze i będziesz bardziej happy niż przy zmianie na raty. Kupisz teraz kółka mieszane, potem zmienisz heble i zaczniesz rozkminę że brzydko to wygląda i że lepiej by było obręcze zmienić... Oczywiście nie ma żadnych przeciwwskazań technicznych aby taki manewr wykonać, ale ja bym wolał zaczekać i zrobić raz a dobrze.
thepanone Napisano 1 Lipca 2017 Autor Napisano 1 Lipca 2017 A za jakim typem hamulców tarczowych mam się rozglądać IS czy Post Mount (czy jeszcze jakiś inny)?
Mod Team durnykot Napisano 1 Lipca 2017 Mod Team Napisano 1 Lipca 2017 Obecnie są tylko z mocowaniem PM. Do Twojej ramy musisz dokupić odpowiedni adapter IS-PM pod średnicę tarczy jaką założysz.
Tatanka Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 Kup PM,a na tył adapter do ich montażu.Coś takiego http://allegro.pl/adapter-is-pm-pod-tarcze-160mm-2-sruby-shimano-i6873670403.html
thepanone Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Napisano 13 Sierpnia 2017 Mam problem. Kupiłem taki zestaw hamulców: Adapter Shimano SM-MA90-F180P/PAdapter Shimano SM-MA-R160P/S tyłTarcza hamulcowa Shimano SM-RT66 160mm 6 śrub ZEE SLX DeoreTarcza hamulcowa Shimano SM-RT66 180mm 6 śrub ZEE SLX DeoreHamulce tarczowe Shimano SLX BR-M7000 okładziny żywiczne komplet Czekam na nowe koła, ale z nudów przykręciłem hamulce do roweru i z przodu hamulec jest tak blisko szprych że nie ma mowy o kręceniu koła. Czy z kołami pod tarcze będzie inaczej czy kupiłem złe adaptery/hamulce?
Piter233 Napisano 13 Sierpnia 2017 Napisano 13 Sierpnia 2017 Siłą rzeczy będzie więcej miejsca - rozstaw się nie zmienia, dochodzi kołnierz na tarczę więc szprychy będą trochę dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.