Skocz do zawartości

[2000-2300] Rower crossowy

Surion

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Przymierzam się do kupna roweru crossowego głównie do miasta, ale chętnie wybiorę się czasem na leśną ścieżkę. Mój budżet do 2000-2300zł i po małym rozeznaniu w sklepie rowerowym rzuciły mi się w oczy dwa modele: Unibike Crossfire GTS Disc i Merida Crossway 40-D. Który z nich jest lepszy jakościowo? Wiem, że Merida ma trochę grubszą, mniej sztampową ramę, ale ostatecznie wagi obu są zbliżone. Otwarty jestem na wszelkie alternatywy w tym przedziale cenowym. Oczywiście im taniej tym lepiej. :)

Napisano

Za te pieniądze nic te rowery nie oferują. Za 1900 kupisz Rometa Orkana 4 z 2016 roku (nowy). Jakościowo ta sama półka a osprzęt Alivio. Niby nic a jednak ciut wyżej no i taniej prawie 400 zł.

Napisano

Trochę boli, że i tak będę musiał dopłacić za złożenie i regulację, bo sklepy nie są we Wrocławiu, a dodatkowo rower nie posiada blokady amortyzatora widelca. Przydatna dla mnie funkcja, chyba bardziej niż odrobinę lepsza przerzutka, którą łatwo wymienić, gdy się zepsuje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...