alcatras Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 Witam, przymierzam się do kupna roweru mniej więcej za 1500 zł (+- 300 zł). Chciałbym żeby był to rower w miarę uniwersalny, którym pojeżdżę po mieście jak i po okolicznych górkach, lasach itp. Wiem, że za taką cenę nie kupię nic specjalnego, ale dobrze byłoby, żeby był to rower przynajmniej na kołach 27.5 oraz żeby jakość osprzętu była w miarę proporcjonalna do ceny - nie chcę płacić za napis na ramie . Po przeszukaniu ofert z mojego miasta, znalazłem dwa interesujące mnie modele. Pierwszy to Unibike Mission V-brake z 2017 roku za 1500 zł. Słyszałem, że osprzęt w nim jest w miarę dobry jak na cenę. Ile w tym prawdy, nie wiem. Drugi to Corratec X-Vert Halcon 650B z 2016 roku za 1800 zł. Jedynie na co zwróciłem tutaj uwagę to cena. W innych sklepach jest on o około 300zł droższy, a cena producenta wynosi 2500zł, więc pomyślałem, że może okazja, a może tylko podpucha Nie znam się za bardzo na rowerach, więc proszę o pomoc w ich porównaniu i doradzeniu, który lepszy, czy warto kupić lub w zaproponowaniu jakiejś alternatywy Z góry dzięki za pomoc! Jeżeli ma to jakieś znaczenie: wzrost: 1.77, waga: 75 Unibike Mission V-brake http://www.unibike.pl/mission27v.html Corratec X-Vert Halcon 650B https://www.axel-sport.pl/rower-corratec-x-vert-halcon-650b.html
Pablo59 Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 Jak twoje rejony to spartacus marathon bym szukał Od kogo słyszałeś o jakości osprzętu missiona? Niewiele odbiega od najsłabszego jaki jest możliwy w ramach shimano ....
alcatras Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Napisano 5 Czerwca 2017 Jak twoje rejony to spartacus marathon bym szukał Od kogo słyszałeś o jakości osprzętu missiona? Niewiele odbiega od najsłabszego jaki jest możliwy w ramach shimano .... Przeglądając różne strony, fora gdzie były wzmianki o tym rowerze zazwyczaj w porównaniu do jakiegoś innego No ale faktycznie, nie każdy się zna. Znalazłem hierarchie sprzętu grup Shimano i mając już jakiś tam podstawowy pogląd, porównałem tego Unibike do Spatracus'a Marathon. Spartacus wypadł o wiele lepiej, a cenowo są porównywalne. Dzięki za podpowiedź, na pewno zacznę brać Spartacusa pod uwagę, tym bardziej, że Dębica nie daleko Unibike Mission już chyba odpada. Zniechęciłeś mnie do niego haha Zastanawiam się jeszcze ciągle nad tym Corratec. Co możecie o nim powiedzieć?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.